Vad är visuell simulering?

visuell simulering är en typ av datorprogram som hjälper användare att interagera med vissa stimuli genom att projicera en realistisk grafisk återgivning, ofta i tre dimensioner. Termen är oftast på olika typer av spel, speciellt spel som spelas på en dator. En flygsimulator skulle vara ett vanligt exempel på en visuell simulering. Trots denna allmänt bruk, kan denna typ av datorsimulering även användas för mer praktiskt ändamål, inklusive ansökningar företagsutbildning, och i det medicinska området.

En del företag har tagit begreppet visuell simulering till nästa nivå, vilket skapar stora virtuell verklighet enheter som kan användas på flera olika sätt. Till exempel kan vissa projekt en tredimensionell bild av människokroppen eller en del av den mänskliga kroppen. Detta kan göras genom att projicera en MRI-bild till en tredimensionell bild, som kan bidra till diagnos och behandling av ett tillstånd.

Utöver den medicinska aspekten kan visuella simuleringar också hjälpa ingenjörer visualisera var till hitta vissa naturresurser och bygga vissa produkter. Tekniken används redan av oljeprodukter som de söker hitta nya fält som tidigare har orörd. Dessutom kan tekniken användas för att hjälpa flygplan konstruktörer att bygga säkrare och mer aerodynamiska flygplan.

Trots denna avancerade teknik, de flesta individer är mer förtrogna med visuell simulering med hjälp av simuleringsspel. Många av dessa spel helt enkelt använda avancerad grafik för att hjälpa projektet en två-dimensionell bild på ett sätt som verkar vara tredimensionella. Vissa kan till och med använda speciella glasögon så att den enskilde kan bli helt nedsänkta i spelet från ett visuellt perspektiv, vilket eliminerar behovet av ett panorama skärm. På många sätt är det helt enkelt en annan version av den tidigare nämnda tekniken, men som används för nöje och spel.

För att komma med en kvalitet visuell simulering, den information som programmeraren använder måste vara mycket detaljerade och exakt. Även om det kan verka som att lägga till en tredje dimension gör simuleringen 33 procent försvåras, är verkligheten annorlunda. Den extra dimension innebär att alla delar av simuleringen måste förbättras och korrekt mätt. Detta kan i hög grad till att försvåra för projektet.

Vi som jobbar på visuell simulering produkter tenderar att ha en examen i datateknik eller någon annan typ av ingenjör. Detta ger en teknisk bakgrund som alla programmerare behöver. Med tanke på den mycket tekniska karaktär, vissa företag kräver även deras säljpersonalen ingenjörsutbildningar så att de korrekt kan rådgöra med kunder och ge en realistisk förväntan på vad företaget kan leverera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.