Vad är trådlösa modem?

trådlösa modem är enheter som tillåter datorer att ansluta till ett trådlöst lokalt nätverk (WLAN) utan fysiska kablar som Ethernet kablage. Trådlöst modem använder cellulära, satellit eller WiFi protokoll ansluta till ett WLAN, som sedan kan ge Internet-tjänst. Detta skiljer sig från uppringd och DSL-modem som använder telefonlinjer för att ansluta till Internet samtidigt som kabelmodem använda linjer kabel-TV för anslutning.

för mobila applikationer, kan ett PCMCIA trådlöst modem kort i en laptop ge tillgång till Internet genom offentliga "hotspots. "Detta är geografiska områden där WLAN tillåta att offentlig tillgång till Internet via trådlöst modem. I vissa fall kan en liten medlemsavgift krävs, medan andra hotspots är gratis.

olika trådlösa nätverk använder proprietära protokoll, och trådlösa modem är certifierade som förenligt med vissa arkitektur (er). Vissa protokoll, som CDPD (Verizon), GPRS och EDGE (AT T och Cingular), är ännu långsammare än uppringd, medan cellulärt UMTS (AT T) och 1xRTT (Verizon) trådlösa nätverk kan fungera på ungefär 300 kilobit per sekund (KBS). En nyare cellulära smak som erbjuds av Verizon och Sprint, EVDO, annonserar hastigheter på 400-700 kbs, fullt i klass bredband paket. Framtidens teknik inklusive Cingular s HSDPA och Verizons EVDV löfte ännu större hastigheter.

En annan populär nät för mobil trådlös modem är WiFi (Wireless Fidelity), som kan fungera på en respektabel 400 kbps. WiFi används i många Internet-caféer och andra hotspots. WiFiMax är en nyare standard som erbjuder ännu högre hastigheter och fler funktioner.

Eftersom trådlösa modem är certifierade som kompatibla med särskilda standarder och protokoll, bör du vara säker på det modem du köper har de resurser som krävs för nätverket (er) du vill ansluta till.

Allmänna funktioner för att söka i trådlösa modem är:

 • Modemhastighet.
 • Protocol (er) som stöds: Ethernet, CPCD, GPRS, ISDN, EVDO, WiFi, etcetera.
 • Frekvensband: 900MHz, 2,4 GHz, 5 HHz, 23 GHz, VHF och UHF.
 • Radio teknik: Direct Sequence Spread Spectrum, eller hoppfrekvens.
 • Antal kanaler för att överföra och ta emot.
 • maximal signalstyrka.
 • Full duplex vs halv duplex (full duplex medger samtidig sändning /mottagande för snabbare dataöverföring).

DSL-eller tillgång till internet i hemmet eller på kontoret kan även ställa upp med ett trådlöst bredband modem. I detta fall alla datorer i hushållet kan kommunicera med bredbandsmodemet via trådlöst nätverkskort adapter, vilket eliminerar behovet av en fysisk tråd mellan varje desktop /laptop och modemet. Det trådlösa nätverkskort, som kan vara PCMCIA-eller externa adaptrar med en USB-port, bör vara från samma tillverkare som den trådlösa modemet /routern, eller tydligt ange de är förenliga med sådana.

Om nya till nätverk, innan de köper trådlöst modem eller annan nätverksutrustning, är det bäst att be om hjälp från en kunnig rådgivare eller kvalificerad säljare.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.