Vad är rullgardinsmenyer?

rullgardinsmenyer finns listor med alternativ som visas när en person väljer en Internet-ikon med sin mus. Det kallas en drop down -menyn, för när objektet är markerat, visas en lista sjunka ner under en ikon. Rullgardinsmenyer används i skapandet av webbsidor, med Adobe Fireworks ® är ett av de mest användarvänliga program på sig att skapa rullgardinsmenyer.

Det första steget i att skapa en meny är att göra en ikon för en besökare att klicka på. Ikonen bör vara en header, för vilken rullgardinsmenyn kommer att ge underrubriker. Till exempel kan du göra en ikon som säger "drycker" och menyn kommer att ha val som "Soda", "Tea" och "Milk".

I Adobe Fireworks ® väljer du alternativet "Redigera /Infoga /Slice. " När den fluorescerande gröna slice är synligt Högerklicka på den och välja "Lägg till snabbmenyn. " Skriv det första objektet som du vill ska visas på rullgardinsmenyn i textrutan. Klicka på plustecknet för att lägga till ytterligare objekt.

rullgardinsmenyerna kan anpassas för att matcha temat för webbsidan. För att ändra cellens färg och stil och storlek klicka på fliken titeln "utseende. " Här kan du också välja om du vill att menyn ska visas stående eller liggande på webbsidan. Välj "Avancerat"-ikonen för att välja ett mönster eller skugga för rullgardinsmenyerna.

ståndpunkt i listrutan som du vill ha det genom att klicka på knappen "Nästa" och välja "Position" fliken. När du är klar, välj fliken som heter "Klar". Välj "File" och "Förhandsgranska" för att se hur din webbsida kommer att visas med hjälp av spelmenyn, du just skapade, nu på plats. Håll musen över ikonen för att se rullgardinsmenyn i aktion.

Rädda rullgardinsmenyerna du skapade genom att välja "Arkiv /Exportera. " Välj en mapp att spara filen. Öppna filen för att hitta koden för rullgardinsmenyerna. Gå till din hemsida och ange koden.

rullgardinsmenyerna kan skapas i andra program, om de inte kan vara så användarvänlig. Program som Dreamweaver ® kräver en högre grad av teknisk förmåga att den genomsnittliga användaren inte får inneha. Rullgardinsmenyer lägga mycket att utseendet på en webbsida och göra det lättare för besökaren att navigera. Att lära sig att skapa rullgardinsmenyer kommer att vara väl värd din tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.