Vad är piratkopiering industrin?

piratkopiering branschen består av människor och organisationer som tjänar på att sälja olaglig eller falska kopior av äkta programvara. Den typ av internet i dag innebär att förfalskning är sannolikt mer lönsamt än att bara sälja kopierad programvara. De verkliga kostnaderna för piratkopiering både inom programvaruindustrin och samhället är starkt omtvistad.

Mjukvara tillverkare använder olika teknik för att bekämpa piratkopiering industrin. Det vanligaste är att kräva en licens nyckel, ett visst antal där en särskild kopia av programvaran arbetet. Ofta måste dessa programvaror vara registrerad på nätet så att samma licens nyckel inte kan användas två gånger.

Ironiskt nog är det piratkopiering branschen mindre benägna att frodas på nätet än i den fysiska världen. Det beror på att många illegala kopior av programvara är tillgängliga via distributionsmetoder som peer-to-peer fildelning, framför allt torrent system, där det är svårt eller omöjligt att ta betalt nedladdare några pengar. De flesta som överväga att använda piratkopierad programvara som är moraliskt acceptabelt kommer att föredra att få kopierade program gratis.

Det hävdas att piratkopiering industrin faktiskt gör de flesta av sina pengar från förfalskning. Det är där programvaran är avlöpte som legitima och kunder inte alltid tror att det kopieras. I vissa fall den sålda produkten är en kopia som säljs till lägre pris men ändå gör en stor vinst för pirater. I andra fall Mjukvaran är helt falska och kommer inte att fungera. Detta är mer vanligt i online-försäljningen, särskilt över internationella gränserna där kunder kommer att få svårt att söka upprättelse.

Kostnaden för legitima programvarutillverkare från piratkopiering industrin är omtvistad. Siffror som angetts av Business Software Alliance under 2009 sade piratkopiering i hela världen kostar $ 53000000000 amerikanska dollar (USD). Denna siffra bygger på det uppskattade antalet piratkopierade program och deras fulla värde i detaljhandeln. Men kritiker hävdar att det är orealistiskt så många människor som använder piratkopierade program inte skulle ha betalat för den i alla fall. Men det finns också andra kostnader för piratkopiering, såsom tredje parts detaljister förlora företag och regeringar att förlora skatteintäkter från legitima försäljning.

En del amerikanska tjänstemän har hävdat medel piratkopiering branschen terroristverksamhet. Det är oklart om detta är absolut sant som, även om vissa piratkopiering utförs av storskaliga kriminella gäng och några gäng finansiera terrorism har det funnits få, om några, direkta kopplingar mellan sjöröveri och terrorism offentliggöras. Detta har lett till anklagelser om att tjänstemän överdriva länken som ett sätt att skrämma datoranvändare från att använda piratkopierad programvara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.