Vad är online-möten?

Online möten sammankomster som äger rum via Internet som medium för kommunikation i realtid. I stället har de mötesdeltagare samlas i en fysisk plats, är World Wide Web används för att skapa en virtuell mötesplats som kan nås med rätt inloggningsuppgifter. Beroende på vilken programvara plattform som används för online-mötet kan deltagarna kunna kommunicera med den kontaktperson eller ordförande på flera olika sätt.

En av de vanligaste och billigt sätt att hålla online-möten är att dra nytta av förmågan att skapa ett privat chattrum med en audio overlay. I denna ansökan har varje deltagare upp ett konto i chattrummet leverantören. Ordföranden skapar privat chattrum och uppmanar deltagarna att gå in i rummet. När alla är samlade, kan mötet äga rum genom att skriva meddelanden i den gemensamma chatten ombord eller använda ljudet funktion tillsammans med högtalare och mikrofoner anslutna till varje deltagares stationär eller bärbar dator. Medan interaktion är begränsad, finns det oftast ingen kostnad för detta alternativ, och om verbal kommunikation inte är tillräckligt att genomföra stämman, med hjälp av ett chattrum kommer att fungera mycket bra.

För mer robust online-möten kan med hjälp av en säljare webbkonferenser vara ett alternativ. Med en webbkonferens, har normalt förmåga att kommunicera muntligt via en ljud-konferens-anslutning som körs oberoende av den visuella delen av konferensen. Handledare kan dela presentationer, kalkylblad och andra dokument med gruppen genom att posta dem i visningsfönstret.

Med de flesta online-möten av detta slag kan underlätta placera andra deltagarna i vad som kallas en bara lyssna läge, det kan de höra vad kontaktperson säger men kan inte verbalt svara. De flesta webbkonferens tjänster kan gå att skicka frågor och synpunkter till kontaktperson via ett gränssnitt som enbart förmedlare kan se. Denna strategi fungerar ofta bra när det finns ett behov av att göra en presentation. När kontaktperson är redo för verbal interaktion, finns det vanligtvis möjlighet att göra alla anslutningar till konferensen helt interaktiva, eller att tillåta deltagare skall erkännas och tillåtas att ställa en fråga eller på annat sätt svara muntligen till kontaktperson.

Online möten har flera fördelar. För det första är det möjligt att hålla ett möte på mycket kort varsel. Folk behöver inte boka resor till ett fysiskt möte eller blockerar restid till och från mötet. För det andra blir avståndet inget problem. Deltagare kan delta i online-möten oavsett var de är belägna runt om i världen. För det tredje, online möten bekvämligheten med ett ljud konferenssamtal till nya höjder genom att ge visuell interaktion också. Många online möte tjänster gör det möjligt att dra nytta av funktioner som samarbete, flera ordförande, och lösenordsskyddade webbplatser möte.

Det råder inget tvivel om att online-möten i fria och avgift-baserade format kan spara företag mycket tid och kostnader. Samtidigt kan ideella och tro organisationer också använda online-möten till stor fördel, både för internt bruk och att kommunicera effektivt med supportrar eller anhängare av organisationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.