Vad är meddelande Queueing?

När meddelanden lagras i en kö, de är parkerade vid intermittent punkter, kallade noder, tills de är redo att sändas till mottagaren. Den vanligaste formen av Message Queuing är i elektronisk post, mer känd som e-post. Queueing är också ofta används vid bearbetning av data i nät.

I ett e-postsystem som köer meddelanden på sina servrar, inte mottagaren inte har att hämta meddelandet omedelbart eftersom processen för Message Queuing organiserar enbart eller sorterar meddelande enligt den ordning som de inkommer. Inom varje nod som parker meddelandet om sitt system eller dess server, ansökan om e-post har en anslutningspunkt eller en slutpunkt som används för överföringen av data. Tidigare meddelanden eller uppgifter i systemet hålls tills det finns mer utrymme på servern eller tills tidigare inlägg frigörs från servern. Efter denna process, aktuella meddelanden gå vidare från servern och komma fram till slutanvändarna brevlådan eller fil och processen för Message Queuing börjar igen.

Message Queuing inte tillåter inlägg oavsett längd eller storlek, men Det begränsar storleken på en enda datafil. Generellt meddelande kösystem fungerar internt i ett operativsystem. Programmet är tillgängligt för det systemet bara och ofta flera servrar är nödvändiga om stora datafiler är inblandade eller om det finns säkerhetsrisker för användarna.

Message Queuing har flera fördelar, särskilt för nätverk som hanterar flera användare eller har olika hierarkier av betydelse eller säkerhet inom nätverket. I kö meddelanden, system kan kommunicera mellan program som låter användare ta emot och skicka meddelanden medan andra program sammanställa data. Kö kan användarna också välja så att ett program processer all nödvändig information. Detta betyder att en användare kan köa en hög betydelse budskap för överföring innan en fil som redan finns på servern. Detta är särskilt användbart i nätverk med flera användare nivåer och olika användare säkerhet.

En annan bra fördel Message Queuing är användarens förmåga att göra sina egna programmet mer tillgängligt för ett alternativt system om den primära systemet inte är tillgängligt. Detta skulle gälla alla system där en ansökan kan fördröja serverns svarstid, vilket gjorde det nödvändigt och föredrog att flytta filen till ett tillgängligt alternativ server. Denna process gör inte bara mer data fil utrymme utan även har potential att öka arbetets produktivitet och effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.