Vad är hemmanätverk?

Hemnätverk normalt inte beskriva en typ av datornätverk, utan snarare dess placering och allmänt bruk. Fram till början av 21: a århundradet, var hemma nätverk relativt sällsynt, helt enkelt eftersom det inte fanns många hushåll har fler än en dator och kringutrustning. Nu när tiderna har förändrats och datorer blir allt vanligare, är behovet av en pålitlig hemnätverk klar.

Home nätverk kan delas upp i två huvudsakliga typer av lokala nätverk trådbundet och trådlöst. De flesta människor tenderar att installera ett trådlöst nätverk i sitt hem bara för att det är lättast att installera och underhålla. Det finns ingen anledning att oroa sig för att köra kablar genom väggar eller oroa sig alltför mycket maskinvarufel. Om det finns ett fel, problemet är oftast lätt att diagnostisera. Om det är lätt att fixa är en annan fråga.

Även om det är möjligt att göra många saker från flera datorer erbjuder hemnätverk vissa fördelar som andra inte. Till exempel datorer kan dela filer med varandra. Dessutom kan de dela hårdvara använder till exempel skrivare. Inte det längre skrivaren behöver ansluten till datorn genom en kabel. Informationen kan skickas via mobilnätet till routern, som skickar sedan data till skrivaren.

Även hemnätverk allt mer drar nytta av alla dessa saker, de mest populära orsaken till tekniken enkelt att ansluta alla datorer i hemmet till Internet. Oavsett om det är en stationär eller bärbar dator, eller en kombination i hushållet gör Hemnätverksanslutning möjligt från förmodligen någonstans i hemmet. Den enda begränsande faktorn är kretsen av ett system, som varierar beroende på teknik men är i allmänhet inte mindre än 300 fot (cirka 100 meter).

För föräldrar som inte vill att deras barn använder skrivaren utan tillstånd tillåter hem nätverksprogramvara vanligtvis privilegier som ska inrättas på grundval av den apparat som skall nås eller den dator som försöker komma åt det. Detta kan innefatta att ange ett lösenord för åtkomst till exempel. I dessa fall ger detta ett sätt att styra funktioner föräldrar vill inte att deras barn använder utan tillsyn. Detta kan också göras för att begränsa tillgången till Internet.

Ett nätverk sak hemmet kan göra är att orsaka långsammare än hushåll kan användas för att om bara ha en dator som är ansluten före inrättandet av nätverk. Detta beror på att fler datorer konkurrerar om samma mängd bandbredd. I vissa fall är detta en mindre olägenhet. Men om internet hastigheter blir oacceptabelt kan användaren ha andra, snabbare paket tillgängliga för dem. Kontrollera med din Internetleverantör för mer information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.