Vad är geologi Software?

Geologi programvara är programvara som har utformats särskilt för geologiska tillämpningar som kan omfatta allt från geologi utbildning till modellering förhållanden i gruvor för att bekräfta att de är säkra. Ett antal företag utforma denna specialiserad programvara, som ger ett sortiment av produkter för geologer tillsammans med support och regelbundna uppdateringar för att hålla mjukvaran funktionella och användbara. Sådana program kan vara utformat för stationära och bärbara datorer samt handhållna apparater som används inom området. Det kan vara ganska dyrt, vilket speglar den mycket specialiserade användning för vilken den har konstruerats.

Vissa geologi mjukvaran är avsedd att hjälpa geologer med modellering uppgifter, vilket kan omfatta kontur modeller av naturlandskap, grundvatten modellering, modellering av minor, och modeller för teoretisk naturkatastrofer. Med hjälp av programvara kan geologer spela med ett antal tänkbara scenarier och observera förväntade resultat, och de kan använda denna information för att göra allt från att utföra en riskbedömning av en fastighet som övervägs för utveckling att hjälpa en regering utarbeta planer för katastrofinsatser. Modellering kan även användas inom mineralprospektering för att identifiera områden som sannolikt kommer att vara ekonomiskt värdefulla.

Geologi programvara kan också utformas för att hjälpa geologer samla in, lagra, analysera och presentera data. Stora mängder data kan vara svåra att undersöka på ett meningsfullt sätt utan förmågan att organisera och manipulera data, och geologi programvara gör detta möjligt. Till exempel, en geolog studerar stenformationer i öknen skulle kunna använda programvaran för att logga in prover, beskriva förhållandena i olika konstellationer, och presentera data på ett sätt som gör det möjligt för geologen att göra användbara slutsatser om objekten som studeras.

Mjukvara är också involverat i geokemi, studier av kemiska egenskaper stenar. Det kan vara användbart för lab analys och bearbetning av laboratoriedata samt överföring av data mellan olika punkter. Till exempel kan geologer skicka data från fältet till laboratoriet med hjälp av geologi programvara, gör att människor i laboratoriet för att samla information i realtid om vad geolog gör.

Lärare kan också använda geologi programvara att göra allt från att få grundskoleelever inspirerat om geologi att utveckla modeller som kan användas på college-nivå geologi test som be eleverna att utforska modellen och dra slutsatser om det. Pedagogisk programvara kan också användas för att introducera eleverna till idén att använda programvara i praktiken av geologi, ger dem möjlighet att utveckla användbara färdigheter som gör dem mer säljbara anställda när de går in i arbetskraften som geologer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.