Vad är full storlek klaviatur?

En full storlek klaviatur hänvisar ofta till några av de större tangentbord som köps med datorer. De omfattar normalt alla alfabet nycklar, oftast arrangerade i QWERTY-konfigurationen, som omfattar raden av siffror och symboler ovanför bokstäverna, funktionstangenter, skift, rymden, riktad knappar med pilar och en knappsatsen till höger om nyckel , som kan vara till hjälp i tio-nyckel och data verksamhet inträde. Sådana tangentbord är i allmänhet minst 17 inches (43,18 cm) bred och ca 6 inches (15. 24 cm) djup.

Det finns klara fördelar med en full storlek tangentbord, eftersom det innehåller alla extra nycklar, och gott om utrymme att skriva med generösa utrymmen mellan tangenterna. Det är ungefär samma centrala plats och bredd av skrivmaskiner, fast lite mindre, och det kan uppskattas av dem som lärt sig att skriva på en skrivmaskin istället för mindre datorns tangentbord. Mindre tangentbord är visserligen allmänt tillgängliga, och de kan spara utrymme genom att eliminera vissa tangenter, krympande utrymme mellan tangenterna eller gör både och. Dessa kanske inte är så lätt att arbeta med för dem som används till full storlek tangentbord, även om de har sina fördelar också, och har varit särskilt uppskattad för användning med små bärbara datorer. Krympa tangentbordet kan betyda att minska den totala vikt och storlek en laptop, men det har varit en del rörelse tillbaka mot större, särskilt för folk som vill ha större skärmar eller full storlek alternativ tangentbord.

Med några av de mycket små enheter som kräver tangentbord, kan det vara enklare att använda en mini tangentbord eller åtminstone en mindre plugg i. De som vill ha tillgång till ett fullt tangentbord för saker som att skicka sms från en personlig planerare eller mobiltelefon har några alternativ. Det finns nu laser tangentbord som projektet nycklar på en yta och känsla vilka nycklar som beröring. Ett annat alternativ är flexibla eller hopfällbara full storlek tangentbord som är ganska enkla att använda och enkel att packa.

Även om en full tangentbord kan vara önskvärt Många föredrar mindre tangentbord. De kan vara lättare att sätta i knät, de är oftast lättare och de tar upp mindre utrymme på ett skrivbord. De pack snabbt till datorväskor, och detta kan vara till hjälp för dem som föredrar ett tangentbord större än en som kommer med sin laptop och ändå inte en full storlek. Vissa anser att avskaffandet av vissa tangenter på mindre tangentbord är inget problem eftersom de inte rutinmässigt använda saker som riktning pads eller 10-nyckel kuddar i alla fall.

Det finns en annan definition för detta begrepp . Ett tangentbord i full storlek kan också hänvisa till syntar och elektriska pianon som innehåller en viss mängd nycklar eller som har nyckel storlek och avstånd liknar den som på de flesta pianon. Detta kan vara lite förvirrande eftersom en synthesizer som kallas full storlek kanske endast har 61 tangenter, medan den genomsnittliga piano har cirka 88. Men vad som menas med full storlek här är att centrala storlek och mellanrum mellan tangenterna ligger nära standard piano storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.