Vad är ett virtuellt tangentbord?

det virtuella tangentbordet är en innovation i produkten programvara som gör att alternativ till användning av ett konventionellt tangentbord. Ibland kallad en laser tangentbord ger virtuella tangentbordet en enkel och effektiv lösning för personer som inte kan fungera standard tangentbord. För närvarande finns det flera emulering program på marknaden idag som kan läggas till en stationär eller bärbar systemet och skapa ett virtuellt tangentbord miljö.

Laddar programvaran för ett virtuellt tangentbord skiljer sig inte från att ladda någon programpaketet. Väl på plats kan tangentbordet aktiveras och tillåtas att bosätta sig på skrivbordet för enkel åtkomst. När det gäller att arbeta på det virtuella tangentbordet kommer olika programpaket att använda sig av olika inmatningsenheter. I vissa fall är det faktiska tangentbord som används till aktiva de virtuella komponenter, så musen kan användas för att flytta över den virtuella knapparna, så att användaren kan typ genom att välja rätt knappar på displayen. Detta format är ofta till stor hjälp för personer som lider av något villkor som begränsar rörligheten i händerna.

Tillsammans med drift med hjälp av en datormus, det finns ett par alternativa anordningar som finns tillgängliga med några virtuella tangentbordet programvara. De headmouse och eyemouse är utmärkta lösningar när kroppen rörlighet hindras. Använda laserteknik, är det möjligt att använda det virtuella tangentbordet med hjälp av enkla huvudrörelser, eller till och med blinkande ögon.

handhållna enheter är också ofta utrustade med ett virtuellt tangentbord. I denna typ av ansökan är tangentbordet vanligtvis åt och manipuleras med hjälp av en penna som medföljer enheten. Genom att helt enkelt hålla pennan i ena handen, är det möjligt att utkast av meddelanden, gå igenom lagrade dokument och göra inlägg på kalkylblad som är lagrade på hårddisken. Även om inte riktigt lika användarvänligt som det virtuella tangentbordet lösningar som erbjuds för stationära och bärbara datorer, virtuella tangentbord lastas personuppgifter assistenter inte eliminera behovet av att ansluta en hopfällbar tangentbord till handdatorn för att arbeta med dokument och program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.