Vad är ett popup-fönster?

popup-blockerare är programvara som hindrar eller blockera oönskad reklam öppnas i ett nytt fönster medan personer surfar på Internet. Många webbläsare idag är utrustade med gratis popup-blockerare programvara som gör det möjligt för slutanvändaren att tillåta eller förhindra popup-fönster öppnas. Det är också möjligt att ladda ner pop-up blockeraren programvara i händelse av att webbläsaren inte den funktionen.

Popup-fönster är oftast reklam kopplad till en viss webbsida eller alla sidor som ingår i en och samma webbplats. Dessa fönster öppnas automatiskt när slutanvändaren flyttar till en viss sida, och visar över webbläsarens huvudfönster. Detta skapar en situation där användaren måste manuellt klicka på annonsen för att stänga den innan du kan fortsätta titta på webbplatsen han eller hon ville visa.

Med popup-blockerare mjukvara kan användarna förhindra att dessa annonser dyker upp i ett nytt fönster helt och hållet. Detta gör det möjligt att surfa på Internet utan att behöva ta itu med störande reklam som är av något särskilt intresse. När programmet har laddats ner och aktiveras alla popup-annonser hindrar från att visas, vilket gör webbupplevelse betydligt trevligare.

Sedan en slutanvändare kan vilja se popup-annonser som är kopplade till en viss webbplats gör de flesta popup-blockerare programvara det möjligt att ändra inställningarna för att tillåta annonser att dyka upp på utvalda platser. Detta kan göras på två sätt. För det första kan slutanvändaren instruera programvaran att tillåta popup-reklam för en enda session, vilket gör att annonser ska visas så länge användaren är på en viss webbplats. Ett andra alternativ är att ge popup-blockeraren för att annonser ska dyka upp någon gång användaren besöker en viss webbplats. Detta sistnämnda alternativ är idealisk för platser där popup-teknik är integrerad för att få mest nytta av webbplatsens tjänster.

Även om det är möjligt att köpa popup-blockerare programvara, de senaste versionerna av de flesta webbläsare innehåller pop-up skydd som en grundläggande del. Men människor som använder äldre webbläsare kan använda sig av gratis popup-blockerare nedladdningar som är kompatibla med sin egen webbläsare. Dessa fria versioner fungerar bra i de flesta fall, och kan hjälpa till att minimera förekomsten av popup-blockerare verksamhet mycket effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.