Vad är ett internt modem?

ett internt modem är en anordning som monteras inuti en stationär eller bärbar dator, vilket gör att datorn kan kommunicera över ett nätverk med andra anslutna datorer. Det finns två typer av interna modem: uppringd och WiFi ® (trådlös). Den förstnämnda fungerar via en telefonlinje och kräver ett nätverk antal tillträde telefon och inloggningsreferenser för att ansluta. Det senare kan ansluta trådlöst och utan referenser i vissa fall. De icke-kvalificerade termen "interna modemet" för att beteckna den uppringt modem, eftersom tekniken som följde används med kval för att skilja dem.

En aktuell internt modem även som en extern enhet, utnyttjar V. 92 protokollet för kommunikation linjer koppar telefon. Modemet skickar och tar emot data med modulerade ljudfrekvenser att den leder till digitala bitar av data. Ordet modem kombinerar orden modulator och demodulator hänvisar till denna funktion.

externa modem föregås egna modeller, och var i proprietär användning i årtionden före 1981, som markerar att den första prisvärda och praktiska modem för allmänheten. Den Hayes ® Smartmodem ® var revolutionerande för sin ombord styrenhet som tillät apparaten tas emot, lagras och utföra användargenererat kommandon. Detta modem kunde inte bara ringa ut på egen hand, men kan också emot ett inkommande samtal från ett annat modem. Före Smartmodem var modem avsedda att fungera antingen som en server eller klient (avsändare eller mottagare), men inte båda, och ett telefonnummer måste manuellt slås på telefon anordningen, mottagaren placeras på en akustisk koppel.

billiga 300-baud Smartmodem köras med en hastighet av 300 bitar per sekund (bps) och gett upphov till många kloner. Gratis anslagstavla tjänster blev på modet, snabbt sällskap av privata nätverk tjänster som skapade grafiska miljöer där människor kunde peka och klicka sig fram genom egna innehåll. Under det kommande årtiondet som online-innehåll övergått från textbaserade anslagstavlor att fullt grafiska miljöer, blev bristerna i drift vid långsammare hastigheter tydligt.

Modem inte bara blev snabbare, de blev standardutrustning, finns som interna modeller som snart fanns med i alla nya datorer. Nuvarande uppringda modem är 9600 baud, som arbetar på en topphastighet på 56 kilobit (kbps) genom att använda en kombination av tekniker för att maximera teknikens begränsningar. Server-side kompression som innefattar ett tilläggsprotokoll som kallas V. 44 kan möjliggöra en teoretisk hastighet på upp till 320 kbps för att överföra text.

Trots kontinuerliga förbättringar under årens lopp kan de begränsningar av ratten upp interna modemet har givit vika för Digital Subscriber Line (DSL) modem, kabelmodem och fiberoptiska modem att dra fördel av nyare teknik för att leverera innehåll tiotals till hundratals gånger snabbare än uppringd anslutning. Är dock det interna modemet fortfarande standardutrustning som en reservlösning enhet inbyggd i varje stationära och bärbara datorer. För alla sina antiken, är uppringd fortfarande vara de mest tillförlitliga sättet att elektronisk tillgång, som telefoner är vanliga även när höghastighetsanslutning inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.