Vad är ett Keyboard Logger?

Ett tangentbord logger, som också kallas en knapptryckning logger eller helt enkelt keylogger , kan vara maskin-eller programvara installerad på en dator för att i smyg spela in tangenttryckningar. De tangenttryckningar skickas till en fil som kan hämtas manuellt eller illegalt skickas till installatören av tangentbordet loggern.

När målet för ett tangentbord logger är en avlägsen dator utan direkt tillgång, kan ett tangentbord logger levereras inuti en trojansk häst, ett virus, ett program eller en e-post. En programvara keylogger består av bara några rader kod och fungerar oupptäckta, att inte visa upp även i Microsoft Windows "Aktivitetshanteraren. Brottsbekämpning kan använda ett tangentbord logger att samla information som e-post skickas, besökta webbplatser, chattrum dialogrutan och lösenord eller keyphrases kryptering. Nästan allt en misstänkt skriver i sin tangentbordet kommer att hamna i loggen.

Tangentbord loggers är allmänt tillgängliga på nätet från en större hämtningsplats och är lätta att skriva. En angripare kan använda ett tangentbord logger för att stjäla människors personliga information, inklusive lösenord, kreditkortsnummer, bankkontonummer och mycket mer. Detta är tyvärr ett perfekt verktyg för identitetsstöld.

Förutom programvara keyloggers, det finns också hårdvara keyloggers. Dessa enheter är bara praktiska när man har direkt tillgång till måldatorn. Det finns flera modeller, men en populär typ ser ut som en liten adapter som ansluts till tangentbord på baksidan av datorn. Tangentbordet kabeln kopplas in på baksidan av loggning enheten. Apparaten innehåller en liten flash-enhet som registrerar tangenttryckningar. Det kan sedan tas till en annan dator där intern enhet kan läsas som en flash-enhet.

På kontoret, ett tangentbord logger installerad på ett nätverk kan informera chefer eller verkställande direktörerna för vem som gör sitt arbete och vem som spelar på Internet. Interoffice e-post, personliga e-någonting alls som skrivs på arbetsplatsen-kommer att skickas till keylogger, visste inte att de anställda. Vissa människor väljer att installera ett tangentbord logger hemma för att övervaka vad deras barn gör på Internet. Andra vill se vad deras partner är upp till.

Eftersom tangentbordet loggers fungera utan målet: s vetskap eller tillåtelse, många anser dem oetiskt och ett tydligt intrång i privatlivet-ett verktyg alltför lätt missbrukas i fel händer, med alltför många "fel händer "använda dem. För att skydda dig mot en illvillig tangentbord logger kan du installera några populära spyware programvara avsedd att upptäcka och ta bort keyloggers. Inte alla spionprogram utför denna funktion, så läs det finstilta. Av dem som gör det kanske de inte garantera att identifiera alla keyloggers, men varje steg som tas minskar dina chanser att bli offer för ett missbruk tangentbord logger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.