Vad är ett Internet-forum?

Ett webbforum är en diskussion område på en webbplats. Webbplats medlemmar kan göra diskussioner och läsa och svara på inlägg av andra forummedlemmar. Ett webbforum kan inriktas på nästan alla frågor och en känsla av en community, eller virtuellt samhälle, tenderar att utveckla bland forummedlemmar.

Ett webbforum kallas också en anslagstavla, diskussionsgrupp, bulletin ombord eller webbforum. Dock skiljer det sig från en blogg, är namnet på en blogg, som en blogg oftast skriven av en användare och vanligtvis endast tillåter svaren andras till bloggen materialet. En Internet-forum tillåter vanligtvis alla medlemmar att göra inlägg och starta nya ämnen.

Ett webbforum är också skild från ett chattrum. Medlemmar i ett chattrum normalt all chatt eller kommunicera på samma gång, samtidigt som medlemmar i ett inlägg internetforum meddelanden som ska läsas av andra när de råkar logga in. Internetforum också tenderar att vara mer topic-fokuserade än chatrum.

Innan en blivande medlem ansluter sig till en Internet-forum och gör inlägg till andra, han eller hon vanligtvis krävs för att registrera. Den blivande medlem vanligtvis måste gå att följa vissa online-regler, som ibland kallas netikett , såsom att respektera andra medlemmar och avstå från att använda svordomar. När en medlem skall godkännas av administratören eller moderatorn av Internet forum, väljer medlemmen vanligtvis sitt eget användarnamn och lösenord. Ibland är ett lösenord som levereras. En avatar, eller foto eller bild, som medlemsstaterna kan visas under medlemmens användarnamn i varje post.

Den separata samtal i ett Internetforum kallas trådar. Trådar består av medlem-skrivna inlägg. Internet forum medlemmar kan vanligtvis redigera sina egna inlägg, starta nya ämnen, inlägg i deras val av trådar och redigera sin profil. En profil anges i normala fall frivillig information om varje forummedlem som staden de finns i och deras intressen.

Ett webbforum administratör eller bildskärm kan också delta i forumet. Ett forum administratören kan ställa trådar och flytta eller ta bort trådar om det behövs. Administratörer kan också vanligtvis ändra programvara objekt i en Internet-forum. Moderatorer hjälper ofta förvaltaren och moderata Internet medlemmarna forum för att se till att forumets regler följs.

Internetforum programpaket är skrivna på många olika programspråk. Perl, PHP, ASP och Java är vanliga programmeringsspråk som används i Internet forum. Antingen textfiler eller en databas kan användas för konfiguration och lagring av inlägg i forumet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.