Vad är en transparent GIF?

En transparent GIF är en bild som har ändrats för att endast visa vissa delar av bilden när de placeras på en webbplats. Vanligtvis användare som vill skapa transparenta GIF-filer väljer att ta bort bakgrunden av bilden så att endast de väsentliga delarna av bilden visas på webbplatser. Transparenta GIF-filer kan direkt uppmärksamhet och möjliggöra för renare utseende bilder på en webbplats.

Transparenta GIF-filer kan skapas ur standard bilder eller originell design som har sparats på standard, vit bakgrund. Bakgrunderna antingen dessa typer av bilder kan ändras och göras transparent med ett lämpligt program för bildredigering. Dessutom kan användare vända statisk, transparenta GIF-filer till animationer genom att manipulera GIF, lägga till extra bildrutor och spara den som en ny GIF. Transparenta GIF-filer är särskilt attraktivt för ägare till webbplatser som använder en viss färgskala på sina webbplatser och vill visa bilder utan att ha bilden konflikt bakgrundsfärg med webbplatsens bakgrundsfärg. Likaså om en webbplats bakgrund konsistens är av betydelse för bildens ämne, genom ett öppet GIF kan understryka anslutningen.

Transparenta GIF-filer kan också ha mindre självklara användningsområden. Webbdesigners kan skapa transparenta GIF-filer och använda dem som en typ av plats innehavaren inuti en tabellcell. Transparenta GIF-filer används på detta sätt stöd i konstruktion och funktion på webbplatsen. Ägare till webbplatser som använder transparenta GIF-filer för detta ändamål vanligen om den transparenta GIF som en "spacer GIF. "

Definitionen av en transparenta GIF kan variera mellan webbplatsägare. Orden "transparenta GIF" kan också användas för att beskriva en viss typ av osynliga anordning som används för att övervaka trafiken och användarnas aktivitet på webbplatser. Dessa GIF-filer är pixel och därmed mycket små och nästan omöjlig att upptäcka. Dessa typer av transparenta GIF-filer kan också kallas "clear gifs" och "en-för-en GIF. "

En transparent GIF kanske kan skapas med gemensamma egenutvecklade bildbehandlingsprogram. Men en del gratis program också användas för samma resultat. De särskilda åtgärder som bör vidtas för att skapa en transparent GIF beror på bildredigeringsprogram som användaren arbetar. En användare bör forskningen sin särskilda programmet, dess funktioner och dess funktioner för att avgöra det bästa sättet att skapa en transparent GIF. Handledning kan också vara lätt att hitta på nätet genom att ange programmets namn och ordet "transparenta GIF" i en sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.