Vad är en trådlös router?

En router är en enhet som används för direkt trafikflödet mellan lokala datorer i nätverk tillsammans, antingen via Ethernet-kablar, eller via radiovågor teknik. Ett nätverk som använder Ethernet-kablar kallas ett hårt fast nätverk, medan radiovågor nätverk kallas trådlösa nätverk. Båda typerna av nätverk har fördelar och nackdelar, men trådlösa nätverk är billigast och lättast att ställa in eftersom de inte behöver köra Ethernet-kabeln mellan maskiner. Standard routrar har inte trådlös teknik inbyggd, så om du vill ha ett trådlöst nätverk, du behöver en trådlös router.

Även en trådlös router kan direkt lokal trafik på ett nätverk är ett modem krävs, om tillgång till Internet är önskvärt. I många fall, Digital Subscriber Line (DSL) och kabel Internetleverantörer (ISP) ger en förkonfigurerad modem för att ansluta till tjänsten. En trådlös router kan anslutas till modemet att ge Internet-åtkomst till nätverket.

Ett annat alternativ är att få en trådlös router med ett inbyggt modem, minska antalet enheter som krävs. De flesta produkter av hög kvalitet i den här raden kommer med instruktioner för att konfigurera det inbyggda modemet för att ansluta till populära, nationella Internetleverantörer, typiskt en trivial övning för alla med lite datorvana. Om du väljer att få en trådlös router med ett inbyggt modem kan du antingen måste veta vilken typ av Internetanslutning du kommer att få, (kabel eller DSL), eller du vill ha en router modell som stöder både typerna.

Det finns flera sändningar standarder och en trådlös router kommer att stödja en eller flera, men inte alla av dessa standarder. Trådlöst nätverk specifikationer som fastställts av Institute of Engineers (IEEE) och är känd som 802,11 standarder. En skrivelse följer denna beteckning, som i 802. 11 n , som anger vilket protokoll (s) routern stöder. Skillnaden mellan protokoll (t. ex. 802. 11b, 802. 11a, 802. 11g, 802. 11n . . . ) är signalstyrka och hastighet. Radiovågor propagerar i ett cirkulärt mönster, passiv från den trådlösa routern. Desto starkare signal, desto längre bort kan du placera en dator eller gå med en bärbar dator och ändå få en bra signal. Som styrka bleknar sjönk prestanda sjunker, skapa datafel och signaler.

Från och med fjärde kvartalet 2008, är arvet standard 802. 11g. En trådlös router som stöder 802. 11g fungerar i 2,4 GHz-bandet och maxhastigheten är hastigheter på cirka 54 megabit per sekund. En nyare standard, som bör färdigställas 202c är 802. 11n, arbetar i 5 GHz-bandet. En trådlös router som stöder 802. 11n-standarden kan leverera upp till fyra gånger snabbare än ett 802. 11g router. Tänk på att varje dator i nätverket kommer att kräva ett internt trådlöst kort eller en extern bärbar WiFi-enhet som stöder samma protokoll som den trådlösa routern.

Företag som redan använder den gamla 802. 11g standard kanske vill lägga till nya nätverksanslutna datorer med snabbare 802. 11n-standarden. I detta fall en dual band trådlös router som har stöd för både 2,4 GHz 802. 11g-standarden och 5 GHz 802. 11n standarden kan vara svaret. Dualband routrar kommer att bli dyrare eftersom de innehåller två radioapparater. Om du sätter upp ett nätverk för första gången och kräver inte en dual band trådlös router kan du spara lite pengar genom att sticka med ett enda band modell.

Om du använder Windows ™ Vista ™ operativsystem, leta efter en trådlös router certifierade för användning med Vista. En re certifierad trådlös router är en produkt som har returnerats av en kund renoverade och eller repareras för återförsäljning. Återcertifierat produkter i allmänhet säljs till rabatterat pris men kanske inte göra en standard-längd garanti. Innan du köper en återcertifierat produkt, läsa det finstilta. En ny, märkesnamn trådlös router med inbyggt modem kan köpas för bara $ 30-$ 100 amerikanska dollar (USD), med modeller i den övre delen av detta intervall stödja den senaste protokollet (s).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.