Vad är en portal applikation?

En portal ansökan är någon typ av programvara verktyg tillgängliga via en säkrad webbplats. Begreppet portal inom informationsteknologi används oftast för att beskriva en leveransmetod för en rad närstående och icke närstående länkar, tjänster och program. Överklagandet en portal som ansökan är möjligheten för tjänsteleverantören att spåra användarnas webbaktivitet när de loggar in i portalen. Ur användarnas perspektiv kan de ändra portalen för att visa snabba länkar till olika intressanta platser, kopplingar till både e-post och chatt, samt möjlighet att ändra bakgrunden och färger.

Alla webbportaler delas in i två kategorier: vertikal eller horisontell. En vertikal portal är inriktad på ett mycket specifikt ämnesområde eller intresse. Den horisontella portaler ger tillgång till flera företag i samma bransch. Syftet med portalerna är densamma: att ge tillgång till specifika program eller data på ett kontrollerat sätt, samtidigt som administratör för att kontrollera och spåra aktivitet.

Det primära syftet med alla portal applikation för att möta ett visst behov hos användaren och utnyttja kundens profil för att få fram sin personliga information. Till exempel är ett säkert online messaging-tjänster som är vanliga i en bank portal. Användaren loggar in på hans bankkonto för att få tillgång baserad på hans profil. Inifrån portalen kan han komma åt Messaging Service ställa en fråga. Kunden servicepersonal medföljer kontouppgifter, användarnamn och annan relevant information för att hjälpa honom besvara frågan snabbt och korrekt.

Det språk datorprogrammering används för att skapa en portal tillämpning varierar kraftigt beroende på den teknik som används för att skapa hemsida, operativsystemet på plats, och förmågan att utvecklaren. Det finns kommersiella verktyg och program som finns tillgängliga för att tillgodose behoven hos de flesta användare. Det är dock viktigt att beakta kostnaderna för programmet i förhållande till den totala nyttan för kunden och företaget.

De flesta portal program kan delas in i tre grupper: kommunikation, presentation av data och data manipulation. Kommunikationsverktyg inkluderar snabbmeddelanden, säkrade e-post och online chattar. Presentationen av data från en extern eller företagets system kan kräva av en portal ansökan. Datamanipulation program använder befintliga data för att fylla en webbsida men tillåter användaren att köra vad händer om "scenarier utan remailing data till datorn varje gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.