Vad är en optisk mus?

En optisk mus använder kamerateknik och digital bearbetning för att jämföra och följa upp läget för mus, snarare än en boll och rullar används på äldre möss. Denna teknik, som först infördes genom Agilent Technologies 1999, hjälper ge användarna mer precisa resultat utan underhåll och rengöring behövs om äldre möss.

I varje optisk mus är en liten kamera som tar mer än ett tusen ögonblicksbild bilder varje sekund. En liten LED (lysdioder) ger ljus på undersidan av musen, bidrar till att lyfta fram små skillnader i ytan på undersidan av musen. Dessa skillnader avspeglas tillbaka in i kameran, där digital bearbetning används för att jämföra bilderna och bestämma hastighet och färdriktning. Detta skiljer sig från äldre-teknik möss, där en rund boll rullade mot en musmatta för att ange rörelse.

Optiska möss har ett antal fördelar jämfört med äldre teknik. En av de största fördelarna är att avskaffandet av musen kula, som ofta krävs för rengöring för att skrapa ackumulerade smuts på bollen eller rullarna inuti. Eftersom det inte finns några rörliga delar i optiska möss, nästan inget underhåll eller regelbunden rengöring krävs. En annan fördel är att digital bearbetning ofta leder till jämnare och mer exakt resultat än tidigare tekniker. Optiska möss normalt inte kräver en musmatta och kan användas på många ytor, även de som inte är helt platt.

Optiska möss blir allt vanligare i dag i både hem och företag. Eftersom tekniken och konkurrensen förändrats har priserna för optiska möss sjunkit till en $ 15-50 sortiment, liknande boll-teknik möss. Det finns vanligtvis inga särskilda PC för optiska möss och installationen är vanligtvis så enkelt ansluta enheten till datorn. En mängd olika optiska möss finns för både Windows, Macintosh och Linux-plattformar och finns med antingen PS /2 eller USB-kontakter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.