Vad är en miniatyrbild?

En miniatyrbild är en liten bildfil "om storleken på en miniatyrbild. " Miniatyrbilder skapas från standardstorlek bilder och används på webbsidor. Använda miniatyrbilder kan Webbsurfare snabb åtkomst till innehållet på webbsidan. Uppringd användare skulle finna detaljhandel nästan omöjligt om det inte vore för användningen av miniatyrbilder. Surfing sidor med flera bilder skulle helt enkelt ta för lång tid.

Miniatyrbilder ofta klickbara, vilket resulterar i en större bild att ladda på användarens egen bedömning. Detta gör webbsidor användarvänliga, spara den som surfar från att behöva ladda ner stora bildfiler att han eller hon inte behöver eller vill se. Med en sida med miniatyrbilder, kan användaren klicka bara på de bilder av intresse.

Hemsidor är skrivna i Hypertext Markup Language (HTML). Webbläsare översätta denna text-baserade HTML-kod i den grafiska displayen ser vi som webbsidor. I de flesta fall att skapa en miniatyrbild med ett HTML-redigeringsprogram är inte mer komplicerat än väljer att infoga en bildfil till en webbsida och sedan klicka på några dialogrutor för att skapa en miniatyrbild av den ursprungliga bilden.

Miniatyrbilden kan också ändra storlek inom redaktör och har anpassad "mouseover text" tilldelats. I så fall kommer en liten textruta springa fram när en surfare kör muspekaren över miniatyren. Den mouseover text kan beskriva miniatyrbild, eller så kan säga, "Klicka mig för en större bild. " En Webmaster kan också välja att tilldela roliga bildtexter till bilderna med hjälp av mouseover alternativet.

När bilderna skapas med hjälp en HTML-redigerare, kommer programmet att skapa mindre fil från större fil med samma filformat. Till exempel, om den ursprungliga filen är en . Jpg fil kommer miniatyrbilden vara ett mycket mindre . Jpg fil. Om originalet är en . Gif fil, miniatyren kommer också att vara en . Gif fil. HTML-redigeraren sätter i nybildade miniatyrbild till webbsidan och ge användaren ett val att skapa en länk till den ursprungliga, större bild. Detta kommer att göra thumbnail klickbara.

Många Internauts byter långsammare uppringda konton till snabbare Digital Subscriber Line (DSL) och kabel Internet Service Providers (ISP), miniatyrer ändå spara surfare värdefull tid. De gör det också Webmasters att passa mer innehåll på en webbsida, minimera behovet av rullning. Online detaljhandeln skyltfönster och auktionssajter som eBay göra frekventa användningen av miniatyrbilder för att visa sina varor. Konstgallerier, personliga bildgallerier, hubbar nyheter och socialt nav använder alla miniatyrbilder också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.