Vad är en laptop tangentbord?

En bärbar dator tangentbord är en inmatningsenhet som används med en bärbar dator. Liksom ett tangentbord för en stationär dator eller en skrivmaskin är de nycklar som används för att skriva individuella symboler. En vanlig laptop tangentbord tar på sig en platt layout som sitter på undersidan av skärmen, och kan har olika arrangemang av tangenter och symboler. De flesta laptop tangentbord kondensera flera symboler till färre knappar för att hantera mindre plats.

Används för att skriva text, en gemensam laptop tangentbord har en fullt alfanumeriskt uppsättning symboler. Dessa tangentbord har bokstäverna A till Z och siffrorna 0 till 9 i den gemensamma QWERTY layout-döpt efter de sex första bokstäverna i den översta raden i alfabetisk layout. Dessa tangentbord också komma med mellanslagstangenten, nycklar shift, och gå in och ta bort nycklar som är gemensamma för att skriva tangentbord. Escape nycklar och 10 till 12 specialiserade + F är också vanligt förekommande.

Tangentbord på bärbara datorer skiljer sig från de flesta desktop tangentbord att de kommer att kondensera knappar för att spara utrymme och göra för en mindre produkt. Vanligtvis en andra omgång nummer, hittas ofta på höger sida av tangentbordet, lämnas bort av en laptop tangentbord. Andra tangenter kombineras ofta i uppsättningar med en bokstav eller en siffra symbol och utnyttjas genom övergången kommandot.

Många knappar är kombinerade på den laptop tangentbord som vanligtvis kan hittas någon annanstans på en stationär dator. Power knappar, volym reglage, ljudavstängningsknapp, och kontroller avseende media finns på den bärbara tangentbordet. Andra knappar visas på många nya bärbara datorer är Windows Start-knappen, Page Up och Page Down, tangenten Insert och print-knappen. Dessa tangenter lägga till extra nytta på ett tangentbord med utrymme på en begränsad omfattning jämfört med den genomsnittliga datorn.

Till skillnad från desktop tangentbord, göra funktionen laptop tangentbord inte en traditionell datormus. Många laptop tangentbord har en rullande pad för kontroll av pilen på skärmen. Denna pad, fingertopp känsliga, kommer att flytta pilen tillsammans med något finger rörelser på plattan. Tillsammans med dynan är höger-och vänster-klicka knappar vanligt förekommande på musen. En sidrullning enhet, ofta finns mellan höger-och vänster-klicka knappar på musen, finns oftast på endera sidan av fingertoppen pad.

Laptop tangentbord tillbehör kan köpas för de flesta bärbara tangentbord. Bland de mest populära är en trådlös mus, som kan synkroniseras till datorn för dem mer komfortabla med musen rulla. Musmattor, diskar, minnen och USB-kablar kan också köpas för laptop-tangentbord. Dessa tillbehör kan ofta tillgång hamnar inbyggd i sidorna av tangentbordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.