Vad är en hybrid hårddisk?

En hybrid hårddisk kombinerar traditionell hårddisk lagring på magnetiska skivorna med en komplimang av flashminne för snabb caching. Detta gör att data som används ofta för att vara omedelbart tillgängliga, ännu snabbare än att ta till Random Access Memory (RAM). Flash-minne är gjord av icke-flyktigt minne marker, vilket betyder att den lagrar data bitar utan att behöva ett eluttag. Detta står i kontrast till RAM-chips att förlora all data när strömmen bryts.

En hybrid hårddisk innehåller en sorts "personlig cache-system eller buffert, men istället för ombord RAM, använder det inbyggda flashminnet. Operativsystem (OS) starta processer som lagras på flashminnet inom hybrid hårddisk innebär starttid kan minskas betydligt. Beroende på storleken på flash-chip, som används ofta program och filer kan tillgänglig omedelbart utan att enheten behöver för att snurra. Därför tillbringar hybrid hårddisk mesta av sin tid tomgång, även om du fortsätter att läsa och skriva till inbyggda flashminnet.

Bärbara datorer bör ha stor nytta av hybrid-hårddiskar i jämförelse med traditionella lagringsenheter som står för en betydande del av batteriet laddas ur. Samsung Electronics inledande hybrid hårddisk snurrar uppges upp en blygsam 30-45 sekunder var 30 minuter, vilket sparar värdefull makt. Samsung hävdar ökad batteritid mellan åtta och tjugo procent, lägga till en potentiell 36 minuter till livet i en ordinär laptop-dator batteri.

Samsung samarbetar med Microsoft för att avtäcka prototyp hybrid drivar i augusti 2005 och maj 2006 och planerar att leverera hybrid-utrustade bärbara datorer på marknaden med utgången av 2006. En prototyp hybrid hårddisk innehöll en 1 gigabyte flashminne Chip, medan andra innehöll 128-och 256-megabyte chips. Flashminnet är påstås en korsning mellan NAND (inte och) och NOR (ej Eller) arkitekturer, med fördelar från varje. Men andra tillverkare har sina egna patentskyddade lösningar för flashminne i hybrid hårddisk.

hårddiskar som är flashminne bara kallas NAND-hårddiskar . Den NAND hårddisk eller en framtida iteration, kommer sannolikt att ersätta hybrid hårddisk i det långa loppet. NAND-hårddiskar har fördelen att inga rörliga delar och alla fördelarna med flashminne. De använder också mycket lite ström, är lätta, producerar lite värme, och ta upp nominella fastigheter. Den enda faktor hålla NAND-hårddiskar från ersätter hybriden hårddisken på marknaden är att de förra blir för dyrt att tävla fram till 202c eller så branschexperter förutsäga.

Under tiden kommer tillverkarna att komma in hybrid hårddisk marknaden. Enheterna av Samsung och Microsoft enligt uppgift avser att arbeta med Microsofts senaste operativsystem, preliminärt kallad "Longhorn. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.