Vad är en diskettenhet?

en diskettenhet är en hårdvara som läser en av de första typer av bärbara datalagringsmedia-disketter, även känd som disketter. Under årens lopp, liksom många andra aspekter på datorer, men dessa skivor mindre och mindre, men ökat sin kapacitet. När de ändras, diskettenheten också förändrats. Men som nyare lagringsteknik utvecklas och disketten blir alltmer föråldrade, de enheter som läser dem blir alltmer sällsynt också.

Den första diskettenheter bo diskar som var åtta inches (20,32 cm) diagonalt. I åratal, när den personliga datorn först började bli överkomliga för de flesta av dem i industriländerna var standard 5,25-tums (13,34 cm) disk. Dessa inte bara var något mindre, men kan rymma upp till 360 kilobyte av information, mer än tre gånger vad den åtta-tums disk kunde hålla. Sedan den 3,5-tums (8,9 cm) disk ersatte 5,25-tums (13,34 cm) disk i början av 1990, som kan innehålla 1. 44 megabyte av information. Ett tag fanns det två diskettenheten typer ofta ingår med datorer.

diskettenhet har många delar som behövs för att det ska fungera ordentligt. Bland de viktigaste av dessa är läsa och skriva huvuden. De flesta diskettenheter har två av dessa huvuden. Dessa används för att få information från hårddisken och överföra information på disken. Några disketter har flikar som kan flyttas för att förhindra att skriva information på en skiva, även om ett försök görs. En motor snurrar skivan och gör det med en hastighet av minst 360 varv per sekund.

Den andra stora delar av en diskettenhet omfatta stegmotorn och kretskort. Stegmotorn är ansvarig för att flytta läs /skriv huvuden när de behöver vara. Kretskortet är ansvarig för att informationen och överföra den mellan datorn och diskettenheten. Kretskortet är också ansvariga för att kontrollera motorerna till diskettenheten.

Medan diskettenheten brukade vara en standard som finns på alla datorer har tekniken avancerat till den punkt där det är inte längre fallet. Snarare de som vill ha en diskettenhet kommer sannolikt att behöva köpa det separat från datorn eller välja det som en add-on alternativ för en ny dator. De kan fortfarande köpas som interna enheter eller externa enheter. Den externa diskettenheten, som normalt ansluts till datorn via en USB-port, är förmodligen det mest populära valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.