Vad är en digital signatur?

En stor del av kommunikationen äger rum dessa dagar elektroniskt. Människor skicka e-post, fax och filer med hjälp av datorer. Med var och en fil som skickas elektroniskt, e-post även möjligheten för säkerhetsluckor finns.

Hackers lever för utmaningar, men de gör en levande från icke-utmaningar. För att skydda data som överförs elektroniskt, kanske du vill investera i en digital signatur. Detta är en kraftfull, tekniskt avancerade sätt att se till att din kommuniké når endast den avsedda mottagaren. En digital signatur är en elektronisk signatur som kan bifogas till handlingar som visar att det ursprungliga innehållet är fortfarande innehållet i posten. Med andra ord har ett dokument som innehåller en digital signatur som certifierats av avsändaren är riktigt att hans eller hennes avsikter och inte har ändrats genom en oavsiktlig tredje part.

En av de viktigaste komponenterna i en digital signatur är dess tidsstämpel. Detta talar både avsändaren och mottagaren exakt tidpunkt då ärendet skickades. Avsändaren kan matcha tidsstämpel till sin e-post eller annan metod för filöverföring för att bevisa att ingen avlyssnade filen och ändrade sina uppgifter i transit, eller värre, vann sin data för gott, så att överlåtelsen aldrig ägde rum.

En digital signatur är vanligtvis en produkt av en särskild programvara, även om det kan ingå som en del av ett annat program. Det slumptalsgeneratorn i en dator genererar en rad 0 s och 1 som utgör ett brev-och-nummer sekvens för att skydda dina data genom att låta den avsedda mottagaren att kontrollera att filen har krypterat dina specifikationer.

Tekniskt sett smashar den digitala signaturen bearbeta digitala data och alla dess aspekter i en handfull rader kod. Denna process kallas hashing , och den resulterande uppsättningen kodning kallas ett Message Digest . Den digitala signaturen programvara krypterar sedan meddelandet smälta. På den andra änden är en dekryptering program som krävs för att vända meddelandet smälta tillbaka till ett "unhashed dokument".

Något annat som händer här. Den person som skapar en digital signatur använder ett privat data "nyckeln" att göra hash. Hans eller hennes andra "viktiga, är" en allmän en, känd för den avsedda mottagaren. När avsändaren överför data med hjälp av digitala signaturer, går in i mottagaren avsändarens öppna nyckel och kan dekryptera dokumentet. Endast om avsändarens privata nyckel, som mottagaren inte uppfattning är intakt visas filen opåverkad, som det var tänkt.

Du behöver inte vara en kod expert för att använda en digital signatur. Du behöver bara ha den programvara som behövs på båda sidor av den digitala signaturen ekvationen. Först då kan du vara säker på att dina överförda dokument är säkra från början till slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.