Vad är en dator uppkopplad?

En dator avatar är en personlig grafisk fil eller göra som representerar en datoranvändare. Det finns i princip två typer av avatarer: de som används på webbplatser, till exempel på webben utbyte styrelser, och de som används i spel och virtuella världar.

Den enklaste typen av avatar är en liten bildfil som används på webbplatser. Webbplatser som erbjuder chat board tillåter ofta medlemmar att ladda upp en avatar att företräda sig själva. Avataren kan vara en verklig digital bild av personen som använder det, men är oftast en bild avsedd att vara en kreativ alter ego. Detta kan vara ett spel renderad bild av ett djur, hjälte eller hjältinna, en humoristisk bild av ett husdjur eller tecknad film karaktär, eller en design som gör ett uttalande. Avatar visas bredvid användarens inlägg, lätt att identifiera författaren för andra med ett ögonkast.

Ibland kan en webbsida som erbjuder en allmän pool av avatarer för dem som ännu inte har skapat sin egen avatar. Vanligtvis ersätter användaren det generiska avatar så snart han eller hon lär sig att skapa en personlig en. Många webbplatser som erbjuder tjänster som använder avatarer tillhandahålla anvisningar om hur du skapar och ladda upp dem.

Även webbanvändare har statiska grafiska filer som avatarer, i virtuella världar , är avataren ett fullt renderade interaktiva karaktär. I många fall kan alla aspekter av avatar kan skräddarsys med hjälp av ett gränssnitt med glidskenor för att ändra funktioner som kroppstyp, hår, hud och kläder. Avatar av virtuella världar promenader i den datoriserade landskap för användaren att manipulera miljön. Mus och stroke tangentbord flytta avatar och få den att utföra en rad olika åtgärder. Det kan gå, springa, hoppa, slåss, flyga, skjuta, dans, skrik, plocka upp föremål, öppna dörrar, eller till och med skapa objekt.

i virtuella världar som SecondLife. com , graden av unika Avatar återspeglar säger något om upplevelsen av att användaren kontrollerar den. Det finns inget tydligare sätt att marknadsföra sig själv som en nybörjare än att trava runt i en virtuell värld med hjälp av en generisk version av en avatar när du anpassar alternativ finns.

Den virtuella världen avatar har också en inventering , till skillnad från webbaserade avatarer. Inventeringen inkluderar till den avatar har samlats in, tjänat eller köps. I spel kan dessa innehålla saker som verktyg, vapen, ammunition och mat. De icke-spelande avatar kan samla kläder, accessoarer, medlemskap till klubbar inne i den virtuella världen, husdjur, fordon, virtuell valuta, och många andra objekt. Virtuella världen programvara minns avataren senaste utseende och inventera och återställer dem för varje session.

I hinduisk mytologi är en avatar en gudom som har fattats om en jordisk form, att de hinduiska gudarna oftast som en människa, för att få högre medvetande till jorden skapades. Som människor skapar virtuella världar, kan man säga att datorn avataren utgör mänskliga inkarnation i sin egen skapelse. Religiöst obunden åsido, håller datorn avatar en rik och begreppsmässigt provocerande namne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.