Vad är en dator Kiosk?

En dator kiosk är en stationär eller mobil, fristående, små format PC med en integrerad bostad. Terminalen innehåller vanligtvis en bildskärm och tangentbord eller pekdon, om det inte är touch-screen används. De flesta kiosker kommer färdigförpackade med programvara och är konstruerade för att hantera specifika uppgifter. Gemensam användning av dator kiosker ingår välkomna stationer, navigationssystem, kundsupport, eller nya produktlanseringar.

Kiosken planerade uppgifter beror på verksamheten med hjälp av datorn kiosk. Till exempel arrangemang med stora mängder deltagare och som krävs registrering kan använda kiosker för att underlätta snabbare inträde processer. Istället för att varje deltagare skriver under i massiv böcker eller interagera med händelsehanterare får en kiosk konfigureras att hantera sådana situationer. Deltagarna använder bara datorn kiosken för att ange deras namn, och kanske kreditkort eller biljett information för identifiering och datorn hanterar den information bakgrunden registrering.

Kiosker är vanligtvis konstruerade för "self-service" avses beskyddare kan använda enheten utan instruktioner utifrån. Stor försiktighet är därför vanligen vidtas för att säkerställa deras hårdvara och mjukvara intuitivt utformade. Operativsystemen är oftast vanliga och allmänt förstås att se till att majoriteten av användarna omedelbart förstå korrekta förfaranden.

Även om många är stilla, några dator kiosker tillåter rörlighet. På sjukhus, skräddarsydda kiosker låta sjuksköterskor att resa från olika rum utan att behöva bära en dator. Istället är det datorn som är beläget inom ett mobilt stativ som når cirka fyra meter. En datorns bildskärm och tangentbord regleras i ett bekvämt sätt att ge enkel funktionalitet och tillgång, oftast betyder inställningen varje enhet på armslängds avstånd.

Tekniska framsteg har gjort många kiosker att avstå från traditionell mus-och -tangentbordslayout till förmån för touch-skärmar. Detta ger ännu mer intuitiv användning av maskiner. Användarna behöver inte längre oroa dig som har någon datorkunskap för att använda systemet.

Alla interaktiva kiosker finns i princip någon form av dator kiosk. Alla kiosker är utvecklade med hjälp av programvara skriven för användargränssnitt ändamål. Även den populära redbox film-hyra kiosker som snabbt ökar i popularitet, men touch-skärm som drivs och utan ett tangentbord och mus, utvecklas genom sådana användargränssnitt programvara.

Dator kiosker finns i en mängd olika platser, från små skåp typ områden på butiker som tillåter sökande att ansöka om ett jobb, till mobil, hjul stationer som många sjukhus infoga. De är extremt händig och ta bort en hel del alltför mänsklig interaktion. Detta ger mer vätska kund rörelse och tillåter organisationer att anställa färre anställda för att hantera kundernas interaktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.