Vad är en bärbar dator pekplatta?

En bärbar dator pekplattan är en enhet som är inbyggd i bärbara och bärbara datorer. Kudden har funktioner som liknar eller samma som en extern mus. Det gör att användare av bärbara datorer att arbeta från bekvämligheten med en liten yta. Med hjälp av en pekplatta användare fortfarande har kontroll gjorts av att använda en extern mus för rörelser på skärmen dator.

rörelser som erbjuds av en laptop touchpad kan också kompletteras genom användning av flera tangenttryckningar, men kan tangenttryckningar vara tidskrävande och svårt att komma ihåg. Som ett resultat av svårigheten att tangenttryckningar var pekplattan skapats för laptop och användare anteckningsbok. De första pekplattor skapades på 1990-talet och tekniken i bärbara pekplattan har framskridit sedan dess.

Som ett pekdon en laptop pekplattan är en relativ rörelse enhet. Liksom alla relativ rörelse enheter en anteckningsbok touchpad översätter användarens rörelser. Den är gjord speciellt för att känna förflyttning av ett finger, och det kommer inte känna av rörelser andra objekt. En pekplatta rörelser visas på skärmen genom förslaget om markören. Faktum är att flytta markören i samma takt som användarens finger rör sig på den bärbara datorn pekplattan.

En beröring kan variera i storlek. Det beror på märke och modell på datorn. Storleken är inte den enda faktor som kan variera på ett block. Det finns även tillbehör och extra funktioner. Vissa bärbara kuddar har knappar för vänster och höger klicka, medan andra inte gör det. Förutom knapparna en touchpad funktioner kan variera från modell till modell. En bärbar dator rondell kan ha en avdelning för skärmen rullning och andra specialiserade rörelser.

laptop pekplatta ursprungligen skapades som en ersättning för en extern mus och musmatta. Men i dag pekplattor och externa möss används både från bärbara datorer. Vissa användare föredrar en extern mus, och andra användare som laptop pekplattan. För användare av bärbara datorer som önskar en extern mus finns trådlös IR-möss som inte kräver användning av en musmatta.

Vissa pekplattor kan vara alltför känsliga, och de kan påverka en användares skriva. För dessa kuddar det finns sätt att tillfälligt stänga av dem. Ett av de enklaste sätten att tillfälligt stänga av en laptop touchpad är genom att trycka på en liten knapp. Det är oftast placerad ovanför pekplattan själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.