Vad är en bärbar dator AirCard?

En bärbar dator AirCard ® är ett trådlöst modem som tillverkas av Sierra ® Wireless, utformat för att passa in i ExpressCard eller PC Card-kortplatsen på en bärbar dator. Den AirCard erbjuder bredbandsanslutning till Internet genom att kommunicera med mobiltelefon torn verser telefonlinjer, kabel eller WiFi ®-nätverk. För att använda en bärbar dator AirCard ® ett måste först abonnera på en tjänst plan en cellulär leverantör. Detta kan vara samma företag som tillhandahåller din tjänst mobiltelefon, eller ett annat företag.

Det är en stor fördel med att använda en bärbar dator AirCard ® under någon annan form av online-tjänsten: du kan ansluta till Internet överallt där operatören. Du behöver inte förlita sig på ojämn trådlösa hotspots från hotell, caféer eller kommuner när bort från hemmet eller kontoret. Anslut bara den bärbara datorn AirCard och koppla från en parkeringsplats, byggarbetsplats, stad bil eller taxi.

Sierra Wireless gör flera typer av AirCards märkesvaror för olika cellulära transportföretag. Varje transportör använder proprietära protokoll, så du måste välja transportören innan du köper en AirCard.

Ett obegränsat plan är det mest kostnadseffektiva alternativet om du kommer att använda tjänsten ofta. Detta kan vara ett bra val för företagsledare som kräver tillgång på språng. Obegränsad tillgång kan också vara ett bra val för någon som inte har Digital Subscriber Line (DSL) eller kabel tillgänglig, men har cell service i området. I detta fall cellulära bredband kan användas hemma och på resan. Obegränsad planer varierar i pris med en ungefärlig siffra på ca $ 80 US dollar (USD) per månad.

I vissa fall kan en bärbar dator AirCard ® kan krävas endast i nödfall när andra former av online-tillgång inte är tillgängliga . För situationer som denna kan du köpa ett 24-timmarspass för ungefär $ 15 USD, men priserna varierar. Detta är den minsta ökningen av sålda tid och upphör att gälla vid 24 timmar är upp, oavsett hur många minuter hade verkligen varit online under en 24-timmarsperiod.

bekvämt kan du använda en bärbar dator AirCard ® på en affärsresa eller semester, köpa en block med tid som anpassar sig till resor under perioden. Detta kan vara en vecka, två veckor eller en månad, till exempel. Den AirCard skulle garantera tillgång online 24 /7 oavsett boende eller geografiskt läge, förutsatt operatören är tillgänglig.

I enlighet med detta när du handlar för ett cellulära bredband plan vara säker på att täckningsområdet passar dina behov. I vissa fall roaming teknik täcker extra regioner. Roaming är en överenskommelse mellan transportörerna att dela cell torn som ett sätt att bredda nå. Om ditt samtal blir räckte iväg till ett torn som ägs av en konkurrent med en roaming kontakt, kan du debiteras extra för protokollet som används på dessa torn. Om du behöver tillgång i regioner som omfattas av roaming-avtal, ta reda på om planen i fråga ingår roamingavgifter eller inte.

När du hittar en transportör med rätt täckning till rätt kostnad, väljer en bärbar dator AirCard ® för att transportföretag som stöder mobil teknik du behöver. Cellular arkitektur utvecklas och cellulära AirCards, som mobiltelefoner, kan stödja olika frekvensband. Om du ska resa internationellt, välja ett kort som stöder internationell teknik eller tri-band och fyrbands-frekvenser. Om du bara använder AirCard lokalt, se till att den stöder de snabbaste tillgängliga teknik.

Innan du använder en bärbar dator AirCard ®, läs villkoren i serviceavtalet noggrant. I många fall transportörer införa ett data överför band bredden gräns för att skydda kunderna från avtagit tjänst på grund av bandbredd. Varje megabyte hämtas över gränsen kommer att medföra en extra rejäl kostnad. Om du planerar att ladda ned mycket stora filer som uppgår till flera gigabyte, läs det finstilta först.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.