Vad är en Zombie dator?

En zombie dator, eller "drone" är en dator som har i hemlighet äventyrats av hackerverktyg som tillåta en tredje part att styra datorn och dess resurser på distans. När zombie datorn ansluter till Internet fjärrkontrollen hacker illegalt kan få kontakt med datorn till min data från den eller använda den för många ändamål. Kommunikationen mellan hacker och datorn färdas genom tillbaka kanaler av de målinriktade systemet, hålla dessa processer gömda från ägaren.

hackerverktyg används för att fastställa gömd kontroll i en annan dator kallas en rootkit . Ett rootkit är inte som skadlig kod, eftersom det finns legitima användningsområden för rootkits i nätverk. Kan emellertid rootkits också användas för att rikta slumpmässigt datorer på Internet. När en dator plockar upp ett rootkit blir det en "ovillig medbrottsling" av hackare, blint följa instruktioner, vilket ledde till namnet "zombie dator. "

En hackare har tillgång till alla uppgifter och resurser på ett zombie dator. De infiltratör kan kopiera, infektera, korrupta eller radera hela hårddisken. Han eller hon kan också installera verktyg som kommer att rapportera allt som skrivits i zombie datorn, inklusive användarnamn, lösenord och finansiella data som kreditkortsnummer och bankkonton. Denna privata uppgifter kan användas för att begå bedrägeri, identitetsstöld, eller kan säljas eller handlas till andra.

Förutom de personliga kränkning av privatlivet och inneboende faror som ger, kan förövaren även använda zombie datorn för att delta i olagliga online-aktiviteter. En hackare som äventyrar många datorer kan kombinera dem till en zombie nätverk, kallat ett "botnet". Hackaren kan styra zombies genom utsändning enda kommandon, motverkar behovet av att kommunicera med varje mål för sig. Den botnet blir en slags armé att göra hackares budgivning. Botnets används för att skicka spam, attackera webbplatser, vidmakthålla phishing, begå klicka bedrägerier och växa sig större botnets genom att infektera nya datorer som är sårbara för attacker.

Tyvärr är risken för ditt system att falla offer för en zombie dator attack kan vara högre än du tror. I uppmärksammade rapporter från 2005, ett demonteras botnet som kontrolleras av tre unga män i Nederländerna ingick 1. 500. 000 zombie datorer. I USA tonåringar kallas "script kiddies" konkurrenskraftigt bygger botnät att vinna inbördes erkännande, och år 2000, en kanadensisk 15-årig pojke som zombie drönare att få ner flera stora webbplatser, som orsakar $ 1. 700. 000 US-dollar i skadestånd.

För att minska det växande hotet att bli jämställda i en drönare:

 • Håll din anti-spyware och antivirusprogram ström.
 • Använd en brandvägg.
 • bort skräppost utan att öppna det.
 • Undvik att installera program från opålitliga källor.
 • Låt inte ej betrodda webbplatser att installera program.
 • Håll ditt operativsystem och webbläsare nuvarande med de senaste snabbkorrigeringarna.
 • Använd ett bra anti-rootkit program varje vecka för att söka efter rootkits.
 • säkerhetskopierar systemet varje vecka efter en ren skanning. nbsp;

I många fall finns det utmärkta gratisprogram för att hjälpa dig med dessa uppgifter. Genom att ta dessa försiktighetsåtgärder du kommer att kraftigt minska risken att bli måltavla för ett botnet eller zombie dator vakt mot nya robotar.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.