Vad är en Uptime Monitor?

webbplatser är roliga att upprätthålla och ett kraftfullt verktyg när det gäller att främja och göra affärer. För att en webbplats ska lyckas måste dock ägaren alltid veta om allting fungerar korrekt på webbplatsen. En upptid övervaka gör detta möjligt, eftersom det bidrar till webbplatsen ägare övervaka området 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

En upptid övervaka är ett litet program skrivet för att visa hur länge en dator har varit uppe. Ansökan är skriven i programkod och fungerar genom att gå en särskilt riktad webbplats. Genom att kryssa i på webbplatsen och gör upptid övervaka att alla system fungerar korrekt.

Det finns flera versioner av en upptid bildskärm. Vissa är mycket komplicerade, medan andra enkelt och gratis att ladda ner. Mer utvecklade upptid övervakar ofta innehåller en del extra funktioner, som hyper besök .

Hyper besök är extra schemalagda besök strax efter ett fel upptäcks. Den ursprungliga fel upptäcks av upptid övervaka, som sedan scheman en hyper besök för att avgöra om ett fel är en kortlivad "glitch" i programmet eller ett återkommande problem. Den hyper besöket är inte en viruskontroll. Snarare är det ett verktyg som söker efter, upptäcker och definierar ett specifikt problem. Hyper besök är planerade automatiskt parallellt med upptid övervaka.

Vissa upptid övervaka program lagrar en "ögonblicksbild" av felet-producerande sida. Detta gör det möjligt för webbplatsägare att visa den faktiska problemet. Detta kan vara särskilt användbara när det gäller att fastställa en metod för att lösa problemet.

En drifttid skärm kan få en rapport att en webbplats inte är tillgänglig. I detta fall skickar programmet ut en signal för att komma tillbaka till beställaren. Denna signal kallas en ping .

En ping rapport sänds från upptid bildskärmen till IP-adressen till servern i fråga. Om rapporten besvaras fastställer upptid övervaka att området i fråga är funktionellt. Om ping inte svarar, men betyder det att är nere och kräver uppmärksamhet.

En upptid övervaka även ger användaren standardiserade rapporter, t. ex. ett besök stock, en händelse loggen, och en tidigare resultat. Alla dessa saker ger ägaren en bild av vad som händer med hans eller hennes hemsida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.