Vad är en Topless möte?

Topless möten är en relativt ny trend i möte förvaltning. I ett försök att öka produktiviteten under avdelningar eller företagsledare möten, många företag väljer att förbjuda användningen av all elektronisk kommunikation anordningar för den tid som mötestid. Detta innebär inga datorer, inga mobiltelefoner, och ingen Blackberry handhållna enheter. Vissa företag har också valt att förbjuda användningen av personsökare under mötestider också.

En av de stora orsakerna till utvecklingen av en topless möte format har att göra med en brist på direkt kommunikation mellan dem som deltar i mötet. Snarare än att aktivt deltar i mötet diskussioner, många deltagare delar sin tid mellan att lyssna på vem som talar samtidigt som man skickar textmeddelanden, kolla e-post, planering kommande möten eller till och med utformningen av texten för brev. Detta har skapat en situation där människor interagerar mer via någon typ av elektronisk utrustning än ansikte mot ansikte diskussioner i en styrelse eller konferensrum.

Tyvärr har vissa av de uppgifter som utförs med dessa personliga enheter är inte ens arbetsrelaterade. Deltagare kan skicka sms familj eller vänner, eller till och med spela spel som lastas på enheten. Eftersom tekniken har gjort det lättare att få kontakt med nästan vem som helst i världen, människor ofta gärna att göra dessa anslutningar i alla miljöer, bland annat ett möte som hölls under arbetstid.

Tanken med topless mötet är att vända denna trend. Genom att förbjuda användningen av alla personlig kommunikation enheter från mötet området finns mycket mindre möjlighet för deltagarna att fokusera på handling objekt eller nöjen som inte är relaterade till ämnet för mötet. Utan utanför distraktioner för att dra uppmärksamheten bort, det finns en större chans att faktiskt åstadkomma något under mötet.

Tanken på en topless möte är inte begränsat till användning i näringslivet. Tillsammans med kontors-, ett antal universitet finns också förbud mot användning av samma utrustning i klassrummet. Genom att inte tillåta elever att ständigt SMS, surfa på Internet, och spela spel under lektioner, det är mindre av en chans att störa klassen och mer av en möjlighet för eleven att faktiskt göra anteckningar och lära sig något från instruktörens presentation.

Även en del kyrkor har gått med en topless möte format för att påskynda planeringen sessioner och utskottsmöten. I vissa religioner där ljudet av en ringande mobiltelefon eller ett pipande snabbmeddelandeprogram programmet har blivit vanligt under perioder av dyrkan, är ledare uppmanar alla deltagare att stänga av mobiltelefoner och lämna andra enheter i hemmet. Precis som med kontorsmiljön, är idén att återvända fokus till vad som händer på den levande samla in och uppmuntra människor att aktivt delta i förhandlingarna.

I en värld där alla tycks visa användningen av elektronisk kommunikation i alla miljöer som en inneboende rätt, det topless mötet kan tyckas vara en extrem åtgärd. Det måste dock förstå att det topless mötet inte är en begränsning situation, men en som faktiskt frigörande. Genom att kunna lägga undan all elektronisk utrustning för en kort tid, blir det möjligt att göra något som alltför många människor har glömt hur man gör: prata med varandra ansikte mot ansikte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.