Vad är en Sponsrade Post?

en sponsrad post är en post på en webbplats eller blogg som betalas av en annonsör. Sponsrade inlägg ses av vissa som en legitim form av marknadsföring, medan andra tror att de kan vara något missvisande, och de kan äventyra integriteten i en webbplats. Ett antal av reklam företag erbjuder sponsrade post tjänster som ansluter annonsörer villiga författare, och en del företag också nå ut direkt till webbplatser som läses av sin målgrupp.

När ägaren till en webbplats är etiska, han eller hon identifierar tydligt sponsrade inlägg. Innehållet i sådana tjänster varierar, en sponsrad tjänst kan till exempel se en produkt, eller diskutera ett företags erbjudanden. I andra fall webbplatsägare bädda bara annonser från sponsorer i tjänster som är relaterade till deras produkter och skiljer sådan reklam från sidofältet eller bannerannonser på andra ställen på webbplatsen, och ibland ta ut en premie för det.

Vissa bloggare göra sponsrade utstationering i ett mycket lönande företag, pengar på sina bloggar mycket effektivt. Andra kan använda den för att skapa en liten extra inkomst som hjälper till att betala för webbplatsens underhåll och särskilda projekt. Det är vanligt att se sponsrade tjänster i kombination med andra former av reklam, för annonsörer, är fördelen med sponsrade inlägg som de visar upp i webbplats-feeds, så att de når alla tittare av en webbplats, inte bara de som besöker huvudsidan.

Motståndet mot sponsrade inlägg kan också hittas i blogging community. Vissa människor hävdar att när bloggare skriver betalinnehållet, kompromisser det resten av innehållet på sina webbplatser, till exempel, en författare som skriver ett sponsrat inlägg om bantningspiller skulle vara ovilliga att kritisera kosten industrin. Andra tycker helt enkelt sponsrade inlägg irriterande, särskilt när de avviker radikalt från resten av bloggens innehåll, och en del bloggar verkligen inte förlora läsare genom att gå överbord med sponsrade inlägg. Det finns också etiska frågor som berörs, till exempel när en sponsrad tjänst som inte är identifierad, får läsarna inte inser att författaren har betalats eller på annat sätt kompenseras för att godkänna en produkt.

Intäkterna från sponsrade tjänster varierar. Som en tumregel, desto större webbplats, desto större vinst, eftersom annonsörerna betalar mer till sajter med fler läsare. Mindre webbplatser kan erbjudas produkter, eller mindre incitament, med annonsörer hoppas att nå nisch readerships med en minimal utgift i pengar eller varor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.