Vad är en Network Address?

Ett nätverk adressen är helt enkelt en kod som används av datorer som ett medel för identifiering. Precis som att få information till och från ditt hem kräver att posttjänsten till vet husnumret och gatunamn, en nätverksadress utför samma sak för ett datornätverk. Utan något sätt att passera längs denna information skulle tanken på att Internet kan vara nästan meningslös.

Precis som posten måste en dator vet var den är att skicka information. Nätverket adress är en unik identifiering uppsättningar av information som kan användas för att hitta rätt destination. Även om många kanske har hört talas om en sådan identifierare som används för att knäcka identitetsstöld program och andra typer av online-brottslighet, är egentligen bara en liten del av den totala vikten av adressen. Nästan all information som kommer att kräva denna adress.

Det finns ett antal olika sätt en nätverksadress kan konfigureras på en dator. Det vanligaste sättet är att använda ett protokoll som kallas Internet Protocol (IP). En adress som använder detta protokoll kan också kallas en IP-adress. De uppgifter för IP-adressen finns i 32 bitar. En dator sannolikt kommer att hålla samma IP-adress åtminstone medan du är ansluten till Internet, men kan också ändra regelbundet, och kan manuellt återställas.

Den andra typen av protokoll kallas för Media Access Control (MAC ). Denna typ av nätverksadress har lite mer engagerade bara för att den använder 48 bitar istället för 32. Informationen från en MAC nummer är mycket användbar, och ger ledtrådar på vägen om varifrån datorn och där det för närvarande finns från en fysisk synpunkt. IP-adressen kan också erbjuda en del av dessa fakta också.

Nätet adress kan användas för att spåra någon vem som är efterlyst, men detta händer mycket sällan. I de flesta fall, få information om den fysiska placeringen av en dator är mycket fördelaktigt. Det kommer troligen att kräva någon form av teckningsoptionsprogram för att få tillgång till denna typ av information.

Denna förmåga att spåra datorn har gjort att somliga har säkerhetsintressen om hur mycket av privatlivet en nätverksadress erbjudanden. Även om det kan vara möjligt för någon att lära sig som Internet-leverantören är till och med en ort, att få någon information mer specifik än så kommer att bli mycket svårt. Såvida inte konsumenten gör något olagligt, då en nätadress sannolikt inget att oroa sig för.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.