Vad är en Malware Removal?

Malware borttagning är processen att utrota potentiellt skadliga program som har i hemlighet lastats på en hårddisk som datorn användaren besöker olika platser runtom på nätet. Även om många former av sabotageprogram inte gör mycket mer än låt internetaccess och använda uppgifterna för att utveckla marknadsföringskampanjer, vissa former kan läsa in konfidentiell information såsom kreditkortsnummer och referenser login fastställts av dataoperatör. Det finns ett antal olika skadliga program removers som finns idag, många av dem utan kostnad.

Förekomsten av skadlig kod innebär att systemet resurser omdirigeras för att köra programmet i bakgrunden. Det här kan orsaka att datorn ta längre tid att utföra olika kommandon. I extrema fall kan krav på malware leda till skador och programvara, vilket gör dem oanvändbara. Det finns också skadlig kod och kombinationer virus som kan kapa e-postkonton för att skicka skräppost, sprida infekterade bilagor till intet ont anande användare, och även få datorn för att låsa upp och misslyckas helt.

Malware flyttningar utförs vanligen genom att ladda nya program på hårddisken som är möjligt att placera skadlig kod komponenter, analyserar dem och sedan torka dem ur systemet. Det finns ett antal av skadlig kod bort paket som tillhandahålls gratis. Alla slutanvändaren måste göra är att ladda ner mjukvaran, köra en scan och sedan instruera programvaran kunna ta bort spår och andra former av sabotageprogram som finns på hårddisken.

Idag är det inte ovanligt att hitta verktyg system rengöring agerandet malware flyttande tillsammans med borttagning av spionprogram och virus tas bort på samma gång. Använda dessa typer av flera syften system städare eliminerar behovet av att ladda ner flera olika mjukvarupaket som en del av systemet skydd processen. Många av dessa mångsidiga program malware flyttande kommer också att rensa registret av alla misstänkta poster samt ta bort trojaner och olika typer av adware och spyware.

Efter lastningen en malware borttagningsverktyg kan vara tyst i bakgrunden för att skanna inkommande e-post samt blockera automatisk nedladdning av mjukvara från olika webbplatser på Internet. Vissa spionprogram malware flyttande system är konfigurerade för att köra kontinuerligt för att förhindra infektioner. Andra program är avsedda att användas av slutanvändaren från gång till gång som ett sätt att regelbundet rensa någon malware från hårddisken.

Nästan varje malware borttagningsverktyg kräver uppdateras regelbundet. Eftersom nya former av spyware, adware och virus utvecklas dagligen kommer skaparen av malware flyttande produkten ger användarna möjlighet att uppdatera sortiment av skadliga infektioner programmet kommer att identifiera och ta bort. De flesta programpaket antingen medge för automatiska uppdateringar i samband med att slutanvändaren är inloggad på Internet, eller uppmuntra användare att regelbundet besöka den hemsida för malware avlägsnande produkten och manuellt hämta uppdateringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.