Vad är en Malware Cleaner?

En malware renare är ett datorprogram som syftar till att upptäcka och ta bort skadlig programvara från en dator eller ett nätverk. Malware innehåller virus, trojaner, maskar, skadliga skript, spybots, adware, spyware, rootkits, och keyloggers. För att täcka alla de olika typer av infektioner, två eller flera malware städare kan vara nödvändiga.

Det mest långvariga, kommersiellt tillgängliga malware renare är en anti-virus (A /V)-programmet. Dessa program inte bara upptäcka och ta bort virus, men också typiskt söka efter maskar och trojaner, skadlig skript och skadliga makron. Antivirusprogram använder en intern databas som listar underskrifter av kända hot, söka på datorn efter en match. Anti-virus databaserna uppdateras kontinuerligt när nya hot uppdagas, och många topp A /V-program söka efter och ladda ner uppdateringar till databasen flera gånger om dagen.

Förutom att skydda mot kända hot, en A /V-programmet övervakar också system processer letar efter malware-liknande beteende från som ännu oupptäckta hot. Denna process är baserad på heuristiska algoritmer, eller att förutse att ett visst beteende är farligt. Heuristisk genomförandet skydd mot "zero-day-hot" eller nya hot som just har kommit ut i naturen och har ännu inte ingick i urvalet och läggas till den databas med kända hot.

Spyware och adware komponera en annan typ av skadlig kod. Dessa infektioner kan profilen webbanvändningen att köra popups eller omdirigera webbläsare till oönskade webbplatser. Keyloggers, å andra sidan, stjäla känslig information som kan leda till identitetsstöld. Många A /V-programmen nu lägga till skydd mot spyware, adware och keyloggers, men folk brukar öka det A /V-program med en separat malware renare för att upptäcka, ta bort och förhindra dessa hot.

Rootkits är en typ av skadlig kod som faller i sin egen kategori. Dessa lömska infektioner kan ansluta sig till legitima rutiner i operativsystemet, vilket gör dem svåra att upptäcka. När närvarande på ett system, kan ett rootkit installera keyloggers och utnyttjar sårbarheter för att öppna bakdörrar för spybots som tar fjärrstyrning av en dators resurser utan användarens vetskap. Rootkits också kan orsaka olika grader av instabilitet i systemet från irriterande hänger till spontana omstarter.

Även en malware renare för att upptäcka rootkit kan hitta och ta bort en, det finns ingen garanti för att rootkit är faktiskt borta. Program och rutiner har lämnats av rootkit kan fortsätta att göra skada, även ersätter utgå rutin. Det enda egentliga sättet att vara helt säker på en dator är ren efter att ha funnit ett rootkit är att torka disk, formatera den och återuppbygga. Den verkliga fördelen med att använda ett rootkit Finder, alltså att utesluta en överväldigande sannolikhet för ett rootkit, eller att upptäcka en och vidta lämpliga åtgärder.

Tyvärr har många författare av skadlig programvara att utnyttja populariteten av rengöringsmedel av förpackningar infektioner som anti-virus program. Ofta är dessa program är värd på webbplatser som erbjuder en "gratis skanning" på datorn, återvänder felaktiga resultat som hävdar hot har upptäckt att bör rengöras omedelbart för att förhindra allvarliga systemfel eller sämre. När den intet ont anande surfare installerar rekommenderas "malware renare" (ofta till ett pris), han eller hon verkligen installerar infektionen. Denna typ av skadliga program kallas scareware eftersom det skrämmer användaren att installera det.

För att undvika att installera skadlig kod som sades vara en malware renare, bara välja välkända, topprankade programvara som rekommenderas av ansedda webbplatser som PC World, Major Geeks, ZD Net och Tu kor. Oberoende granskning webbplatser kan ge dig en jämförelse mellan topp och hur de konkurrera mot varandra för funktioner, effektivitet och användarvänlighet. Ägna stor uppmärksamhet åt namnen på seriösa program, som malware ofta antar en mycket liknande namn. Slutligen, ladda ner direkt från tillverkarens webbplats eller från en legitim webbplats som de ovan nämnda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.