Vad är en Mail User Agent?

Ett e-postprogram (MUA) är ett e-postprogram, programvara som utformats för att samla in och skicka elektronisk post. Det är även kallat ett e-postprogram, eller e-postklient. Begreppet "Mail User Agent" är mindre bekant för en vanlig människa, utan används inom e-rubriker. Rubrikerna i e-post lämna uppgifter till postservrar eller datorer som hanterar överföring av meddelanden över nätverk som Internet.

Nätverk normer har införts för att göra utbyte av meddelanden möjligt från en virtuell obegränsat pool av kunder. För detta ändamål varje Mail User Agent hanterar textmeddelanden, bilder och bifogade meddelanden på ett liknande sätt. När en användare skickar ett e-postmeddelande en mängd information skickas med meddelandet så att det når sin destination. Detta extra "ta upp" uppgifter ingår i rubrikerna, tillsammans med namnet på det e-postprogram som "Mail User Agent. "

Mail som skickas från en Internet Service Provider (ISP) sköts av att Internetleverantörer e-postserver, vilket motsvarar ett elektroniskt postkontor. Den post som kommer först till e-postservern, bearbetas och vidarebefordras till destinationen. Anther postserver bor på resmålet. Den tar emot all inkommande post och elektroniskt sorterar den i brevlådor. Mottagaren plockar upp e-post med hjälp av hans eller hennes e-programmet för att ansluta till e-postservern som begär artiklar från brevlådan.

En annan typ av Mail User Agent är webbaserat. I detta fall ett e-postprogram är inbyggt i en webbplats för allmänheten. Servern husen många brevlåda konton som användare kan komma åt genom att tillhandahålla ett användarnamn och lösenord. När du loggat in i en brevlåda, kan en skriva och skicka e-post eller hämta e-post. Varje användare har en unik e-postadress tilldelats av webbplats för sin exklusiva användning.

Fördelen med en webbaserad e-postprogram klienten är att man kan ansluta till Internet var som helst det finns en tillgänglig Internet-anslutning. Detta kan vara från en väns dator, mobiltelefon, eller när du reser med hjälp av ett hotell eller Internetkafé dator. Nackdelen med webbaserade e-post är att all post skickas och tas emot i en gemensam e-postserver, snarare än på din Internetleverantörs privata e-postserver. En webbaserad e-postserver kan vara mindre säker än din Internetleverantörs e-postserver, även om ingen e-post verkligen är privata om inte krypterad.

Microsoft ™ Outlook Express ™ , David Harris Pegasus ™ och Mozilla ™ 's Thunderbird ™ är bland de mest populära gratis mail webbläsare. Populära shareware e-kunder finns Opera Mail ™ (medföljer webbläsaren Opera), The Bat! från RiTLabs, och många fler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.