Vad är en ITIL Manager?

ITIL ® Manager är en person som innehar Manager's Certificate i Informationsteknologi (IT) Service Management. Detta intyg är en del av IT Infrastructure Library (ITIL ®) kvalifikationer system. ITIL ® är ett registrerat varumärke som tillhör det brittiska Office of Government Commerce (OGC), och ITIL ® bästa praxis ofta som en accepterad standard av organisationer över hela världen.

I ITIL och, registrering, version 2 (V2), de tre utbildningsnivåer är ITIL ® Foundation, den första och mest grundläggande kvalifikationer, ITIL ® Practitioner, en mer avancerad examen som kan erhållas via ett antal olika studier optioner, och ITIL ® Service Manager. ITIL ® Service Manager nivå examen är den mest krävande examen i ITIL ® V2. Undersökningarna som krävs för att kvalificera sig som en ITIL ® Manager är uppsats-baserade prov som vanligtvis tas efter en 10-dagars utbildning. De två som krävs examen är titeln Service Support och Service Delivery, och den sökande måste uppnå godkänt betyg i båda dessa för att uppnå ITIL ® Manager examen.

I ITIL ® version 3 (V3), ITIL ® Manager examen har ersatts av en ny examen, ITIL ® Expert inom IT Service Management. ITIL ® Expert nivå är liksom ITIL ® Manager examen som det ersätter, den tredje nivån av certifiering. Denna nivå uppnås genom att ett antal moduler undersökningar, som varje ge poäng till ITIL ® Expert-certifiering.

Personer som tidigare har uppnått ITIL ® Manager intyg om ITIL ® V2 får passera tåg till motsvarande ITIL ® expertnivå om ITIL ® V3. Sådana individer kan ha sin kunskap och expertis som erkänns genom att sitta en överbryggande undersökning för att visa kunskap om ITIL ® V3. Övergångslånet undersökning kallas ITIL ® V3 Managers Bridge undersökning. En ITIL ® chef som har klarat Bridge granskningen kan sedan fortsätta på att träna och vara certifierade till den nya Master nivå, den högsta nivån av V3 certifiering, där kandidaterna måste visa förmåga att tillämpa ITIL ® koncept och processer för att nya områdena.

Användning av ITIL ® leverans av tjänster och ITIL ® förvaltning inte nödvändigtvis skall genomföras av en person med formell ITIL ® Manager eller ITIL ® Expert examen. Många organisationer springa ITIL ® servicefaciliteter skrivbord med personal som är utbildad endast ITIL ® Foundation nivå. Investera i utbildning av personal till högre kvalifikationer har dock ofta medföra fördelar för en organisation i form av mer framgångsrika och noggrann tillämpning av ITIL ® bästa praxis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.