Vad är en Hardware Driver?

En hårdvara förare är en liten bit kod förpackad i en fil, som talar ett datasystem hur man använder en maskinvara. Varje komponent i en dator kräver en hårdvara förare att fungera, oavsett om det är skrivaren, Digital Versatile Disc (DVD) spelare, hårddisk eller grafikkort. Uppdatera en hårdvara Föraren kan också lägga till ny funktionalitet på komponenten. Mus förare, till exempel, inkluderar vanligen nya funktioner och förbättrade menyerna konfiguration med uppdaterade drivrutiner.

Tidigare kom varje komponent med en diskett som innehöll hårdvaran föraren, som måste installeras separat från hårdvaran . Även om detta fortfarande är sant i många fall, operativsystem som Windows XP innehåller drivrutiner för gemensamma komponenter som intern uppringd modem, pinnar minne och skrivare. Vissa digitala kameror och andra typer av komponenter kan också kännas igen av Windows XP eller andra operativsystem utan att kräva en hårdvara drivrutin som ska installeras separat.

Ibland kan en komponent som har använts i flera år kan kräva en ny järnvaror föraren att arbeta ordentligt med ett nytt operativsystem. Andra gånger kan buggar i hårdvara förare orsakar en tillverkare att släppa en ny version. Ett virus eller programvara glitch kan också korrupta en befintlig hårdvara förare. Av dessa och andra skäl, tillverkare gör ofta gällande drivrutiner fritt tillgänglig via sina webbplatser.

Om du skulle vilja se om en uppdaterad hårdvara föraren är tillgänglig för din del, gå till tillverkarens hemsida och klicka på en "support"-länken. Detta leder oftast vägen till "downloads" länken. På många ställen, måste användaren navigera genom rullgardinsmenyerna för att välja den produkt och modellen i fråga. Slutligen bör en förteckning över alla uppdaterade drivrutiner att erbjudas. Läs instruktionerna noga, eftersom det finns oftast mer än en hårdvara förare som anges beroende på vilket operativsystem eller komponent modell.

För ovana användare är det förmodligen bäst att låta Windows XP: s guiden Installera maskinvara drivrutinen för dig. felaktigt En installerad eller saknas drivrutin gör att komponent slutar att fungera. Alternativt kan vissa tillverkarnas webbplatser omfatta särskilda anvisningar för installation av drivrutinen. I så fall är det nog bäst att följa på webbplatsen instruktioner. Du kan också välja att ha en tekniskt lagd person hjälpa dig att uppdatera drivrutinerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.