Vad är en Graphics Tablet?

grafik tablett är en inmatningsenhet som används av konstnärer som tillåter en att dra en bild på en datorskärm utan att behöva använda en mus eller tangentbord. En grafik tablett består av en platt tablett och någon sorts ritning enhet, vanligtvis antingen en penna eller penna. En grafik tablett kan också kallas en ritplatta eller ritblock. Även om grafiken tabletten är bäst lämpad för konstnärer och de som vill det naturliga känslan av en penna-liknande objekt att manipulera markören på skärmen, icke-konstnärer kan finna dem användbara också. En välfungerande ett grafik Tabletten kan uppfriskande för de som tycker musen för att vara en ryckiga inmatningsenhet och belastningsskador, t. ex. karpaltunnelsyndrom är mindre benägna när de använder en grafik tablett.

En grafik tablett kan komma i en mängd storlekar, från mindre 3 "med 4" (7,6 av 10,2 cm) modeller till större 7 "med 9" (17,8 av 22,9 cm) sådana. Även större grafik tabletter finns, upp till enorma 14 "med 14" (35,6 av 35,6 cm) tabletter som riktar sig till professionella designers och arkitekter. Storlek är den avgörande faktor för hur kostnaderna för en grafik tablett dock och man bör förvänta sig att priserna ramp upp dramatiskt i den övre delen av storleken spektrumet. Ett bra utbud av tryckkänslighet på ritningen yta grafik tabletten är också något att se efter. Högt tryck känslighet, helst minst 512 nivåer, kan du styra ett antal aspekter av ritningen, inklusive färg och linjetjocklek, helt enkelt genom att trycka på pennan mer eller mindre kraftigt, härma ritning med en verklig penna.

pennan med en grafik tablett är också en viktig faktor för konsumenten. En penna kan vara antingen bifogas tabletten med en sladd eller tjuder-fri. Kabelanslutna tabletter inte kräver batterier, men många som tycker att sladden allvarligt begränsar deras rörelseförmåga. En bra penna kommer också att fungera knappar på sidan, så att du kan utföra vanliga åtgärder som att byta ett verktyg i ett ritprogram från färg för att radera, utan att behöva använda musen eller tangentbordet.

Wacom är den mest kända tillverkare av grafik tabletter, och otroligt bra respekteras. De har många olika modeller, allt från amatörer till professionella konstnärer, som spänner storlekarna, och med många finesser. I den lägre delen av sin produktlinje, kan man förvänta sig att betala cirka 100 USD för en bra grafik block, medan deras high-end produkter kan kosta drygt 500 USD. Andra tillverkare inkluderar Aiptek, som har ett antal modeller, inklusive några med en trådlös mus i stället för pennan, KB Gear, som gör en grafik tablett som riktar sig till tonåringar, och Calcomp, vilket gör tabletter främst för arkitekter och designers.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.