Vad är en Business Portal?

Termen businessportal används för att beskriva en funktion på ett företags webbplats som gör att behöriga användare att få tillgång till begränsat innehåll eller information. Detta verktyg växer i popularitet, eftersom det ger en enda gateway för personalen att få tillgång till olika applikationer. Några av de vanligaste funktionerna i en businessportal omfatta hantering av kundrelationer, inlämningar bekostnad, registrering av arbetstid, och begära semesterdagar. Den teknik som krävs för att skapa och upprätthålla en businessportal har minskat avsevärt i pris under de senaste åren, vilket gör det mycket mer möjligt för både små och medelstora företag.

Det finns två huvudsakliga aspekter för att skapa en businessportal: hårdvara och mjukvara. Den hårdvara som används varierar kraftigt beroende på de program som kommer att distribueras via detta verktyg, målet användargrupp, antal användare, och beroende av andra system. Ju fler användare och mer robust tjänsterna, desto mer hårdvara som krävs för att stödja dem. Många projekt börjar som en proof of concept, och sedan snabbt expandera. Se till att din hårdvara är dimensionerad för att tillgodose behoven hos användarna.

Det finns ett brett utbud av programvaror för att stödja ett företag portal. Valet av programvara är beroende av ett antal faktorer, såsom företagets storlek, de tjänster som erbjuds via portalen och stödpersonal. Till exempel skulle ett företag som använder SAP ® som vill skapa en businessportal vara bättre betjänt använder SAP ®-teknik. Den funktionalitet som krävs finns med i paketet, tillsammans med anslutning verktyg som krävs för att stödja detta verktyg.

färdigheter som krävs för att vara värd för och upprätthålla en businessportal innehåller normalt säkerhetsprogram, webbserver konfiguration, programvaruutvecklare, och projektledare. I nästan alla företag, är stödet från IT-avdelningen. Vissa företag lägga ut denna tjänst, men det finns allvarliga begränsningar av funktioner som kan ges till användarna utan en direkt koppling till företagets filer och program.

När man tittar för att genomföra en portal, hålla ihåg att detta är ett affärsverktyg som kan spara både tid och pengar. Det finns dock en betydande investering av medel som krävs för att ramp upp denna typ av projekt. Håll ett vakande öga på projektets budget och se till att använda medlen försvarligt med en god avkastning på investeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.