Vad är en Bandwidth Tester?

en bandbredd testare är en onlinetjänst som kommer att mäta hastigheten på din Internet-anslutning för dig. Det gör detta genom att skicka block av data till datorn, fastställandet av den tid det tar att slutföra överföringar. Genom att redovisa hur många kilobit eller megabits data framgångsrikt överfördes per sekund, kan du få en uppfattning om din sanna anslutningshastighet.

Internet-paket säljs på grundval av tilldelade bandbredd. Ju mer bandbredd, desto högre hastighet. Internet Service Providers (ISP) vanligtvis annonsera paket med hjälp av språket, "hastigheter på upp till . . . " med bandbredd locket uttryckt i kilobit per sekund (kbit /s) eller megabit per sekund (Mbps). Det finns en lägre gräns för varje paket också, och de flesta människor kommer inte att se den översta gränsen för det intervall som levereras konsekvent, om alls. Detta beror på många faktorer som påverkar hastigheten, vilket gör bandbredd testaren ett behändigt verktyg.

Digital Subscriber Line (DSL) kunder ser hastigheter som är närmast överdelen när de råkar bo mycket nära den lokala DSL Access Multiplexer (DSLAM eller dee-slam ). DSLAM kan ses som gemenskap routrar för DSL-tjänst, med linjer som filial ut i grannskapet för att tjäna de boende. Eftersom signalstyrka ned på avstånd, om du råkar bo i utkanten av användbar området, kommer du att uppleva hastigheterna i det lägre intervallet som du prenumererar paket. Allt annat lika, hoppa på en bandbredd provutrustning kan ge dig en ganska god uppfattning om hur nära eller långt du har kvar din DSLAM.

Kabel-kunder som får Internet-tjänst även om kabel-TV-bolaget inte påverkas av fysisk plats. Dock har kabel-Internet egna problem som kan påverka online-hastighet. Det finns en begränsad mängd bandbredd till förfogande för varje kvarter, och om många använder Internet samtidigt, kan snabba sönderfall. Omvänt, när det finns färre grannar som använder tjänsten, är mer bandbredd tillgängligt och hastigheter ligger närmare den annonserade locket. Om du surfar och känner datorn är igång särskilt snabbt eller långsamt, en bandbredd testare kommer att låta er veta om du inbilla sig saker eller inte.

Den mest självklara tid för att mäta din online-hastighet är när du har uppgraderat din Internet-anslutning eller ändrats Internetleverantörerna. Tips för att anpassa din Internet-anslutning finns också tillgängliga online, och en bandbredd testare kommer att låta er veta om tweaks fungerade.

Före provningen din anslutning, nära onödiga program, vilket innebär att endast dina viktiga processer som körs som brandvägg, antivirus-och anti-spionprogram. Om datorn verkar ha avtagit eller om du vet att det har att använda en bandbredd testare tidigare, kan du få problem med anknytning till din ISP, särskilt om det är ett ihållande tillstånd.

En långsam dator kan vara hårdvara -relaterad. När en hårddisk blir för full eller när det inte finns tillräckligt minne kan systemprocesser långsam till en krypa. Om maskinvaran inte är problemet, kan du ha en Spybot, virus, trojan eller rootkit använder din dator bakom ryggen, suger upp värdefulla systemresurser. Kör en Djupsök analys med en up-to-date antivirus-och anti-spyware program och kontrollera om rootkits med ett rootkit hitta. När problemet är kvadrat bort, se över bandbredd testare. Du bör se uttryckt fördelar i bättre resultat.

En bandbredd som testare kan be om lite information, inklusive ditt postnummer och vilken typ av Internetanslutning du använder. Att känna din allmänna läget kan bidra till att minska "humle" mellan den valda webbservern och din dator, eliminera eventuella förseningar som inte är ansvariga inför din anslutning, men datorer som ligger mellan webbservern och din dator. Att veta vilken typ av tjänst du har gör det möjligt för webbplatsen att kategorisera resultaten på rätt sätt, som visar hur din anslutning kan jämföras med andra som använder samma typ av tjänst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.