Vad är bildbehandling?

Bildbehandling är en fysikalisk process som används för att omvandla en bild signalen till en fysisk bild. Bilden signalen kan vara antingen digital eller analog. Den faktiska produktionen i sig kan vara en fysisk bild eller egenskaper hos en bild.

Den vanligaste typen av bildbehandling är fotografering. I denna process är en bild tagits med en kamera för att skapa en digital eller analog bild. För att kunna framställa en fysisk bild är bilden bearbetas med hjälp av lämplig teknik baserad på ingångskälla typ.

I digital fotografering, är bilden lagras som en datafil. Denna fil är omräknas med hjälp av fotografisk programvara för att skapa en verklig bild. Färgerna, skuggning och nyanser alla är tagna vid den tidpunkt då bilden tagits programvaran översätter denna information i en bild.

När man skapar bilder med analog fotografering är bilden bränns in i en film med hjälp av en kemisk reaktionen utlöses av kontrollerad exponering för ljus. Bilden bearbetas i ett mörkrum, med särskilda kemikalier för att skapa den verkliga bilden. Denna process minskar i popularitet på grund av tillkomsten av digital fotografering, som kräver mindre ansträngning och särskild utbildning för att produktbilder.

Förutom fotografering, finns det en rad andra verksamheter bildbehandling. Området för digital bildbehandling har skapat en hel rad nya program och verktyg som tidigare varit omöjliga. Ansiktsigenkänning programvara, medicinsk bildbearbetning och fjärranalys är alla möjliga på grund av utvecklingen av digital bildbehandling. Specialiserade datorprogram används för att förbättra och korrigera bilder. Dessa program gäller algoritmer för att de faktiska uppgifterna och kan minska signaldistorsion, klargöra fuzzy bilder och lägga till ljus för en underexponerad bild.

Bildbehandling tekniker först utvecklades i 1960 genom samarbete mellan ett brett spektrum av vetenskapsmän och akademiker. Tyngdpunkten av arbetet var att utveckla medicinsk bildbehandling, teckenigenkänning och skapa bilder med hög kvalitet på mikroskopisk nivå. Under denna period var utrustning och hanteringskostnader oöverkomligt höga.

finansiella begränsningar hade en allvarlig inverkan på djupet och bredden i teknikutveckling som skulle göras. På 1970-talet hade datautrustning kostnader minskade avsevärt vilket gör digital bildbehandling mer realistisk. Film och programvaruföretag investerat betydande belopp i utvecklingen och förbättringen av bildbehandling, skapa en ny bransch.

Det finns tre stora fördelar för digital bildbehandling. Konsekvent hög kvalitet på bilden, den låga kostnaden för behandling och förmågan att manipulera alla aspekter av processen är alla stora fördelar. Så länge databehandling hastighet fortsätter att öka medan kostnaden för lagring minne fortsätter att sjunka, kommer området bildbehandling växa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.