Vad är Webbsida Användbarhet?

webbplats användbarhet är ett viktigt begrepp i webbdesign som ibland förbises i brådskan att lansera en webbplats eller varumärke. Enkelt uttryckt innebär webbplats användbarhet bygga en webbplats som är lätt, roligt och logiskt för användarna, så att de kan njuta av att använda sajten, och de kan använda för att hitta vad de behöver. Denna synpunkt är av avgörande betydelse för företag som vill bygga varumärke och locka till sig kunder, eftersom människor är avstängt genom att webbplatser som de har problem med att använda.

Enkel navigering är en av de viktigaste inslagen i spindelväv användbarhet. När en webbplats är tydligt och snyggt utformade, med en logisk utveckling av områden och ämnen, tenderar att tilltala användare. En trassliga röra av en webbplats är svårt att röra sig på, och det kan vara svårt för människor att få tillgång till information och ämnen de vill ha. Om användarna blir frustrerade nog kan de ge upp helt och ta sina affärer någon annanstans. Att vara vänlig för sökmotorer är också viktigt att många webmasters, eftersom de flesta människor vill locka trafik till sina webbplatser.

Design estetik är också en viktig aspekt av användbarhet. Om en webbplats är väl utformade är det klart, lätt att förstå och lätt att visa. Om konstruktionen är alltför belamrad, utsmyckade, eller ologisk, kan användare kämpa med den, särskilt om de har nedsatt syn. Allt fler webbplatser tänker synskadade och andra funktionshindrade i utformningen etapper så att klubben kommer att vara tillgänglig för alla, inte bara människor med unga, friska ögon. Saker som söta visuella särdrag som ser snyggt, men gör det svårt för personer med skärmläsare att använda en webbplats håller på att undanröjas till förmån för mer design.

En annan egenskap hos webbplats användbarhet är funktionaliteten på webbplatsen. Om en webbplats har fel, brutna länkar, bilder som inte laddas, och andra frågor kommer människor har problem att använda den. Ingenting omintetgör en användare mer än att klicka på en länk som inte leder någonstans, eller försöker skicka ett formulär som inte kommer att gå igenom. Om en användare tar emot en bugg eller ett problem, navigeringsverktyg som hjälper användaren att rapportera fel och sedan återgå till vad han eller hon gjorde är kritiska, att se till att användarna vet att de är värdefulla och att webbplatsägare hitta buggar bara så irriterande som användare gör.

Det viktigaste i webbplatsen användbarhet innebär att utforma en plats som är orienterade kring användare, snarare än en hemsida som ser användarna som sekundära syftet med webbplatsen. En användarorienterad plats kommer att svara på synpunkter från användarna, och innehåller många detaljer i sin design som håller användarna bekväma och uppmuntra människor att återvända i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.