Vad är Videokonferenser?

Videokonferenser är en kommunikationsteknik som integrerar bild och ljud för att ansluta fjärranvändare med varandra som om de vore i samma rum. Alla användare måste ha en dator, webbkamera, mikrofon och bredbandsuppkoppling för att delta i videokonferenser. Användare se och höra varandra i realtid, vilket gör att naturliga samtal inte är möjligt med enbart röst kommunikationsteknik.

Communications företag har dabbling i videokonferensteknik sedan så tidigt som i slutet av 50-talet, men det tog tillkomsten av bredband till överkomliga priser webbkameror (sent 90-tal) för videokonferenser för att verkligen ta fart. Bra bandbredd krävs för hi-fi-streaming video och röst. Videokonferenser tog ett allvarligt steg i massiv användning med utgivningen av Microsoft Netmeeting 3,0 under 1999. Nu finns det massor av programvaruleverantörer marknadsföring videokonferenser programvara och ett antal investerare som är intresserade av att få saken videokonferenser till mobila enheter.

Mycket tilltalande till utbildningsväsendet och näringslivet, gör att videokonferenser användare att spara tid och pengar om kostnader för resor och boende genom att föra människor ansikte mot ansikte så gott. Många framstående universitet har antagit videokonferenser som ett pedagogiskt verktyg som kan användas i samband med online-kurser. Företagsledare runt om i världen använder videokonferenser för att hålla kontakt med viktiga kontakter på resande fot.

Dagens tillämpningar av videokonferensteknik är bara början. Som video och röst fånga teknik, mjukvara och presentationsteknik fortsätter att förbättras kommer de erfarenheter av videokonferenser blivit allt naturligt och intuitivt att ett större antal användare. Så småningom videokonferenser och liknande teknik kommer att skapa "virtuella städer", online utrymmen där man arbetar tillsammans utan den begränsningen av den geografiska närheten. Detta kan minska trafiktrycket och spara miljön genom att göra det möjligt för kvalificerade arbetare som bor i förorterna att få högt betalda jobb utan att pendla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.