Vad är Server Colocation?

Server colocation är ett attraktivt alternativ för privatpersoner och småföretag som vill ha alla fördelarna med en välbesökt webbplats med massor av träffar, men inte nödvändigtvis vill betala för den bandbredd som en sådan popularitet kräver. Du betalar fortfarande en avgift, men det är inte för bandbredd-det är en abonnemangsavgiften.

Ett företag kommer att lagra alla sina känsliga uppgifter-webbsidor och nedladdningsbart, till exempel-på en server och sedan fysiskt drag servern till en annan plats. Denna plats är hem driftcentral på servern colocation leverantören. När du har din server där, kommer servern colocation leverantören att ta över och installera servern i rack.

I själva verket är du dela bandbredd med servern colocation leverantören, detta är hur du undviker bandbredd avgifter. Du kan också hyra en server från servern colocation leverantören. I så fall, du äger ingen del av processen men uppgifterna.

När servern är installerad får du en IP-adress, vilket gör att du kan ansluta till din server på avstånd, och naturligtvis kan din kunder att ansluta till din webbplats. Om du har massor av trafik eller partier med hög täthet filer som laddas ned hela tiden från din sida, kommer din bandbredd följaktligen kommer att vara hög. Genom att placera bandbredd ansvar med servern samlokalisering leverantör, slipper du betala en avgift för det.

Leverantören kommer att ta betalt för det utrymme din server tar upp, förstås. I vissa fall är denna avgift faktiskt högre än vad du skulle betala om du värd servern själv. Vanligtvis kommer dock dina utgifter bli lägre med server colocation.

inte tycker synd om servern colocation leverantören, dock. De ficka dina pengar och andras. De presenterar en volym-rabatt slags arrangemang, genom vilken de hyser ett antal servrar.

En stor fördel av server colocation är att den som tillhandahåller en sådan tjänst är oftast mycket väl rustat för att hantera problem som kan uppstå i den normala funktionen av servrar. Strömavbrott kan en server främsta fiende. En server colocation leverantören kommer med nödvändighet att ha reservkraft finns, i form av generatorer, för att hålla servrarna går om el är något bort.

En annan viktig fördel av server colocation är att leverantören sannolikt kommer att få en säkrare plats för din och andras servrar än vad du kan ha i ditt hem eller ditt kontor. De lever av att ge människor en viktig tjänst, och det är i deras intresse att skydda sina investeringar. Du kanske har säkerheten för ditt eget hemma eller på kontoret, men säkerheten vid affärsområdets adressen till servern colocation leverantören är nästan alltid bättre.

Ett största nackdelen att servern samlokalisering är att ha tillgång till en annan fysisk plats om du vill uppgradera din server eller dess programvara. Sammantaget dock många branschanalytiker slutsatsen att fördelarna överväger nackdelarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.