Vad är SaaS utveckling?

Software as a Service (SaaS) utveckling innebär att det upprättas programvara som är tillgänglig on-demand. Det kan också kallas cloud computing. SaaS avser att ge en snabbare och mer praktiskt sätt att leverera mjukvara till datorer till företag och allmänhet användare.

Med SaaS blir en datoranvändare att använda program som Google Docs ® och Photoshop ® Express utan att behöva installera programmen. Istället använder de dem bort av en extern server. Användarna kan få tillgång till program direkt om dessa program finns tillgängliga för online-användning.

En stor fördel detta system löften är att det kommer att ta bort behovet av att överföra filer från värddatorn. Filöverföringen process teoretiskt elimineras eftersom alla filer sparas på en server i ett centralt läge, antingen lokalt eller på Internet. Användare kan antingen ladda ner SaaS programvara på sin dator eller använda den direkt från servern, beroende på situationen.

Under traditionella metoder av mjukvara distribution, när en person köper en dator, program vanligtvis komma redan installerad . Om en person vill lägga till nya program har han brukar köpa dem. Denna kostnad kan bli orimliga, särskilt i stora företag.

När ett företag vill installera nya program, har det ofta att köpa enskilda licenser för denna programvara för varje system som den har. I många fall tillstånd inte är tillgängliga för grupp användning och endast erbjuds enskilda system. Att köpa flera licenser för varje anställd som behöver använda programvaran kan vara mycket dyrt.

Företagen hoppas att eliminera denna dyrt med SaaS utveckling. Använda SaaS kan samma program laddas ner via Internet till ett obegränsat antal system. En engångskostnad ofta är företagets alla måste betala.

Vissa anser att tillkomsten och tillväxten av Internet fildelning är åtminstone delvis ansvarig för SaaS utveckling. När Internet hastigheter var långsammare, det var tidskrävande och i vissa fall var det omöjligt att ladda ner hela program. Högre hastigheter har gjort det möjligt för människor att ladda ner större filer på mindre tid, och större nätverk har bidragit till att göra det möjligt för SaaS-program som skall delas över nätverk.

Programvara som distribueras under SaaS vanligtvis inte är gratis, så mjukvaruföretag och de som arbetar i Saas utveckling kan göra en vinst från distribution av programvara. Många tror att SaaS utveckling företag kommer att växa, eftersom denna metod för distribution av programvara kan göra det möjligt för fler företag att börja utveckla applikationer. Marknadsföring och distribution av program bör vara billigare och effektivare än traditionell programvara försäljningskanaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.