Vad är SaaS Management?

Termen SaaS förvaltning kan användas för att beskriva två mycket olika scenarier. Den vanligaste tillämpningen är processen att tillhandahålla förvaltningstjänster informationsteknologin som en värdtjänst. Mindre ofta, är den term som används för att beskriva genomförandet av programvara som tillhandahålls genom en tjänst.

Software as a service (SaaS) är en metod för implementering som uppstår när kunden köper rätten att få tillgång till och använda programvaran, men inte äga den. Detta är en viktig skillnad, både vad gäller hård dollar kostnader för programvara och programvara skyldigheter som hör ihop med denna produkt. Den SaaS leverantör har två alternativ: stå som värd för talan i dess helhet eller så att kunden kan hämta den för en avtalad tid.

SaaS förvaltning är en växande trend inom informationsteknologi förvaltning. Många företag är överväldigade av hur mycket arbete som krävs för att hantera alla hårdvaru-och mjukvaruprodukter nu krävs för att driva företag eller en organisation. Begreppet tillhandahålla teknik förvaltningen som en tjänst växer är popularitet som nya verktyg blir tillgängliga för att göra detta är en strömlinjeformad process.

När man väljer en SaaS-lösning för hantering är det viktigt att ha en fast förståelse av vilka typer av tjänster som företaget tillhandahåller, där det ligger, och kvalifikationer för den personal. Äganderätt till data och sekretess är två kritiska punkter som skall ingå i varje SaaS tecknande. Ta dig tid att kontrollera alla referenser och överväga att på kort och långsiktiga konsekvenser av de beslut du gör.

SaaS-förvaltning kan också beskriva information programvara för teknikutnyttjande. Denna familj av programvaror är främst inriktad på fasta spårning av tillgångar, projektledning och scheman underhåll. Även om det har funnits en tid, är denna grupp av produkter inte är särskilt populär i SaaS marknaden. Många företag föredrar att behålla denna data med ett internt system.

Vid en översyn av de olika alternativen, tar sig tid att kolla referenser och träffa försäljnings-och supportpersonal. Var noga med att aktivt söka yttranden från personal inom din organisation att utvärdera för-och nackdelar att gå över till denna typ av miljö. Även på kort sikt kan omfatta besparingar i löne-och support finns det andra kostnader som måste beaktas. Titta på kontraktet och fastställa om organisationen kommer att påverkas negativt av eventuella avbrott i tjänsten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.