Vad är Round Robin DNS?

Round Robin DNS (Domain Name Server) är ett kreativt sätt att lätta på servern och kraven på bandbredd för fientlig websites med hjälp av en serie av IP-adresser. Denna teknik är speciellt användbar för företag vars webbplatser få ett mycket stort antal träffar och /eller ett stort antal bandbredd tidskrävande nedladdningar.

Genom en noggrann serie protokoll, företag implementerar Round Robin DNS genom att tilldela en visst antal IP-adresser för att rotera ansvaret att låta webbplatsens användare att få tillgång till bolagets hemsida. Tänk på dessa IP-adresser som A, B, C och D. När den första användaren åtkomst till hemsidan, tar Round Robin DNS användaren att ta itu med A. Den andra användare får vidtas för att lösa B, och så vidare. När A används, går det på baksidan av reven, så den femte användare besöker adress A.

Namnet på protokollet är bara en ledtråd till vad som faktiskt händer, dock. Trots den sekventiella karaktär exempel är IP-adresser som inte har avsatts i ordning. I stället får de tilldelats i slumpmässig ordning. Liksom en round robin sport turnering, där ett lag spelar alla andra lag kommer Round Robin DNS, om den tillåts, tilldela en användare per IP-adress finns. Detta händer inte varje gång, naturligtvis, men det är tänkbart.

användarna inte ser något av detta, naturligtvis. Varje enskild användare som ansluter som bolagets hemsida ser exakt vad de ska se. De allra flesta webbplatser visas ett domännamn som bokstäver, inte siffror. Med Round Robin DNS, dock under en viss IP-adress att inte acceptera varenda träff. Round Robin DNS är rutinmässigt används av företag som har flera versioner av samma webbsida som är bosatta på olika servrar, men enskilda ägare till webbplatser att använda protokollet och för mycket samma skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.