Vad är Podcast Software?

Podcast programvara kan användaren spela in, redigera och publicera ljud på nätet. Det går längre än vad genomsnittet ljudprogram göra genom att användarna avancerade alternativ när det gäller att skapa, redigera och publicera ljud. Samtidigt, på en gång, poddsändningar bara försökt med de mest avancerade datoranvändare, numera enkel programvara finns som gör att den genomsnittliga datoranvändare att delta i podcasting.

Ljudinspelning kapacitet vanligtvis i förgrunden för en podcast programvara användarens sinne. Lyckligtvis användarna ges vanligtvis möjlighet att spela in mer än bara en datorns mikrofon. Ljudkort, CD-skivor och Voice over Internet Protocol (VoIP) kan alla bidra till att skapa ljud som krävs för att skapa en unik podcast.

När en användare har inspelat material för en podcast, är materialet i sig sällan i publicerbar form. Liksom med genomsnittet ljud programvara kan användare av podcast programvara behövs för att klippa ut ljud segment. Men med podcast programvara kan användare lägga till också speciella ljudeffekter, blanda och spår split och konvertera ljudformat.

Det mest intressanta aspekten av podcast programvara är dess publicering kapacitet. Podcasting mjukvara är designad för publicering och därmed har de verktyg för att göra publicering ljud enkel och användarvänlig. Användare kan skapa RSS-flöden och lägga till beskrivningar och taggar sina podcaster så att de lätt kan organiseras och hittas av potentiella lyssnare. Vanligtvis efter den första podcast har överförts till en blogg, hemsida eller podcast katalog, efterföljande podcasts är ännu enklare att ladda upp, särskilt om programvaran kommer med plug-ins kompatibelt med populära bloggar eller webbplatser.

Fri podcast programvara är lätt tillgänglig på Internet och finns för alla plattformar. Du kan dock minska besväret med att lära sig att fungera podcast programvara, beroende på vad du vill uppnå med den. Till exempel, om du bara vill ladda upp samtal som sker över telefon, kan du välja program som gör just det. Om du vill ha mer professionalism med din podcast leverans och lust kontroll över många mindre aspekter av presentationen, som i med långa intervjuer, kan du överväga att använda avancerad programvara.

Första gången podcasters bör leta efter speciellt intuitiv alternativ i potentiella programvara. Ju mer intuitiva ett programpaket är, desto mer framgångsrik en användare kan vara när du använder programmet för första gången. Exempel på intuitiv podcasting programvaran omfattar de som har alternativ för att dra och släppa och högerklicka redigering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.