Vad är Open Source CRM?

Open source CRM är en grupp av applikationer som ger företagskunder med de verktyg som krävs för att hantera sina kunder. Customer Relationship Management (CRM) mjukvaran har upplevt en enorm ökning av efterfrågan på fler företag börjar förstå ökad effektivitet tillgängliga med detta verktyg. Öppen programvara utvecklas genom ett samarbete. Skillnaden mellan öppen källkod och kommersiell programvara är möjligheten att få tillgång till källkoden.

rörelsen för öppen källkod har haft fenomenala tillväxt de senaste åren och förväntas fortsätta expandera under de kommande 10 till 20 år. Den främsta fördelen med öppen källkod är möjligheten för programmerare och utvecklare att antingen ändra den befintliga koden för att tillgodose särskilda behov eller att skapa ny programvara produkter som använder primära programmet. Detta är mycket lättare att göra när kod finns, öka kvaliteten och effektiviteten i programmet.

I början bodde många företag borta från open source CRM-produkter på grund av en oro för produktkvalitet, säkerhet, och hållbarhet. Emellertid har dessa ärenden tagits upp genom en kombination av förändringar av produktstandarder och behovet för företagen att förbli konkurrenskraftiga. Open source CRM-produkter är inte gratis, men ofta finns på en betydligt lägre kostnad än kommersiell programvara, på grund av skillnader i licensavtal.

När du letar efter en open source CRM-produkt, se att objektivt granska de olika produktegenskaper. Den bästa metoden för att göra detta är att skapa en lista över alla funktioner måste du ha och en annan lista över alla de funktioner du vill ha. Till exempel kommer ett stort företag med ett call center vill att användarna ska kunna klicka på kundens telefonnummer och placera telefonsamtal som går via användarens headset och spåras i programvaran. Andra företag kan behöva för att kunna lagra detaljerade försäljningsuppgifter historia att arbeta med sina kunder bäst.

Tänk om installation bistånd och långsiktigt stöd. Titta på det språk som programmet är skrivet i och ta reda på vilka operativsystem som det är avsett att arbeta med. Undersök kostnaderna för lokal expertis med detta språk och jämföra dessa kostnader med andra program. Merparten av kostnaderna i samband med genomförandet av de system är konsulttjänster. Om färdigheter som är svår att hitta, kommer kostnaderna vara mycket högre än för program brett stöd och känd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.