Vad är New Media Design?

Nya medier design är idén om att skapa information och data för ny teknik av datoriserade, digital och nätbaserad data och kommunikationsteknik arbetar med genomförandet. Allt som kan manipuleras, nätverk eller komprimerad anses nya medier. Tanken är att utforma en plattform som möjliggör aktivt deltagande med informationen. Nya medier design arbetar med Internet, datorteknik, videospel, hemsidor, CD och DVD. Det är annorlunda än gamla medier konstruktionen, såsom film, TV, tidningar, litteratur eller något annat tryckt format.

Sedan tillkomsten av datateknik, nya former av informationsutbyte har blivit vanligare i syfte att underlätta delning av data. Detta gällde särskilt under 1980 och 1990, som persondatorer in i hem från arbetsplatsen. Konstnärer och företagare används den digitala sfären att utforska nya aspekter av media. Under hela world wide web, blev den allmänna befolkningen utsätts för ögonblicklig och interaktiv information. Detta orsakade formgivare att utforska nya sätt för användarna att anpassa Internet till deras personliga behov.

Nya medier design hjälpt övergången från en enkel sändning modell till modell för interaktion med användaren. De nya medierna arenan öppnade dörrarna för person-till-person reklam samt ett sätt för användare att kontrollera vilken information de blir utsatta för. Bildbehandling programvara var en integrerad del av denna utveckling, att ge mindre och mindre företag att engagera sig i begreppet desktop publishing.

Enligt analytiker av ny medieteknik, vissa delar av formuläret måste finnas skall anses ingå i plattformen. Geografiska avstånd skall korsat, vilket tillåter en stor ökning av volymen av kommunikation. Hastigheten på informationsutbyte är mycket snabbare än tidigare modeller. Alla nya medier design tekniker innebär även interaktiva aspekter av kommunikation, att ge användarna. Dessutom är dessa tekniker kunna koppla samman och överlappar varandra. Ett bra exempel på detta skulle vara frisläppandet av ett videospel, som annonserar på Internet, har en webbplats med nedladdningsbara skrivbordsteman och en mobil applikation för mobiltelefoner.

En av de viktigaste resultaten av genomförandet av nya medier design är de gemensamma kulturella aspekterna tillgänglig för människor över hela världen. Designers av denna teknik har möjlighet att dela information över gränserna för marknader som traditionellt outnyttjad av gamla medier teknik. Samma webbplats kan visas på engelska i USA och även i franska i Frankrike. Både få samma information i samma format, oavsett språk och kultur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.